Ο Γκιούρτσο έσωσε την παρτίδα στο 90+1’ για την ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την ΠΑΕΕΚ, σκορ που ήταν και το τελικό στην «Αρένα» στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου. H AEK παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, όμως και η ΠΑΕΕΚ το ίδιο, σε σχέση με το μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος.
Η ΠΑΕΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει μία τεράστια νίκη χάρη στο γκολ του Κούρου στο 65’, όμως η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που επιζητούσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα από τα 11 βήματα. Όλα θα κριθούν στην ρεβάνς που θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου στο Μακάρειο.

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Τούμπας, Τάντι, Άμπραχαμ, Αναστασίου, Εγγλέζου (60′ Ρομό), Ναούμ (76′ Ροσάλες), Εσπινόσα (60′ Μάμας), Χριστοφόρου, Μακρής (68′ Γκιούρτσο), Τόμοβιτς, Τιάγκο (68′  Ακοράν)
Στον πάγκο: Στυλιανίδης, Μιλίτσεβιτς, Μαρτής, Μαρτίνεθ

ΠΑΕΕΚ (Μ. Σεργίδης): Παναγιώτου, Ντίας (79′ Τίμερμανς), Σουμαόρο, Χαραλάμπους (79′ Α. Νεοφύτου), Κωμοδίκης (68′ Βαρέλα), Καπαρτής (68′ Ενόχ), Μιλτς (57′ Αριστοτέλους), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου, Νεοφύτου
Στον πάγκο: Πρόσεκ, Μαυρομούστακος, Νάντο, Νεοφύτου, Μπάμπιτς, Παττίχης, Τσόσιτς, Καϊμόλεν

KITΡΙΝΕΣ: Εσπινόσα, Άμπραχαμ / Καπαρτής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 400 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: Γκιούρτσο 90+1′ πεν. / Κούρος 65′
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος
4ος: Χρίστου Κωνσταντίνος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Οι δύο ομάδες έχουν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο.
Έναρξη του αγώνα.
6′ Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι, σε μαρκάρισμα του Εγγλέζου στον Νεοφύτου. Ο παίκτης της ΠΑΕΕΚ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, ο Εγγλέζου στην προσπάθειά του να παίξει την μπάλα πατάει μπροστά από τον Νεοφύτου ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Η επαναληπτική προβολή δείχνει το πόδι του επιτιθέμενου (βλ. Νεοφύτου) να έρχεται σε επαφή με τον αμυντικό της ΑΕΚ (βλ. Εγγλέζου). Η φάση ελέγχθηκε από το VAR που δεν εντόπισε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.
13′
Μακρινό σουτ του Εσπινόσα, η μπάλα πέρασε έξω.
21′ Μακρινό σουτ του Κωμοδίκη, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τούμπα.
23′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Ναούμ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το συρτό σουτ στη γωνία του Παναγιώτου που έδιωξε σε κόρνερ.
32′ Κίτρινη κάρτα στον Εσπινόσα.
34′ ΣΧΟΛΙΟ: Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στις δύο 11άδες, είναι φανερό πως έχουν επηρεάσει αμφότερες ΑΕΚ και ΠΑΕΕΚ στον αγωνιστικό τους ρυθμό. Και οι γηπεδούχοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι αναλώνονται στην κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ακόμη να έχουν βρει την μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι.
35′ Πολύ καλή προϋπόθεση για την ΑΕΚ. Η μπάλα έφτασε στον Τόμοβιτς μετά από προσπάθεια του Ναούμ, όμως έπιασε… αέρα ο αμυντικός των γηπεδούχων.
39′ Νέα ευκαιρία για  την ΑΕΚ. Μακρινό σουτ του Εσπινόσα, η μπάλα πέρασε αριστερά από την εστία του Παναγιώτου.
44′ Κίτρινη στον Άμπραχαμ.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 0-0

Έναρξη στο β’ ημίχρονο. Xωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
53′ Ο Αναστασίου, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
57′ Αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ. Ο Αριστοτέλους αντί του Μιλτς.
60′ Διπλή αλλαγή η ΑΕΚ. Εγγλέζου και Εσπινόσα έξω, Ρομό και Μάμας μέσα.
65′ ΓΚΟΛ 0-1: Λάθος του Τάντι στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Κούρος το εκμεταλλεύτηκε και με σουτ άνοιξε το σκορ. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
67′
Ο Αναστασίου δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.
68′ Διπλή αλλαγή και από τις δύο ομάδες. Βαρέλα και Ενόχ στη θέση των Κωμοδίκη και Καπαρτή για την ΠΑΕΕΚ. Μακρής και Τιάγκο έξω με τους Γκιούρτσο και Ακοράν να μπαίνουν στη θέση τους για την ΑΕΚ.
69′ Νέα καλή στιγμή για την ΠΑΕΕΚ. Ο Ντίας έκανε το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τούμπα.
76′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ροσάλες αντί του Ναούμ.
77′ Πλασέ του Μάμα από το ύψος της περιοχής, μάζεψε εύκολα ο Παναγιώτου.
78′ Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Σέντρα του Γκιούρτσο από τα αριστερά, ο Ρομό έπιασε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
79′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ. Α. Νεοφύτου και Τίμερμανς αντί των Χαραλάμπους και Ντίας.
81′ Κάθετη πάσα του Ακοράν στον Ρομό που γύρισε και έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει δεξιά από την εστία.
82′ Τεράστια φάση για την ΑΕΚ. Ο Τάντι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της περιοχής μετά από γέμισμα του Γκιούρτσο, τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.
88′ Σουτ του Γκιούρτσο από το ύψος της περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Παναγιώτου.
90′ Πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Ρομό προλαβαίνει και παίζει πρώτος την μπάλα με τον Φραγκέσκου να τον ανατρέπει στην προσπάθειά του να διώξει.
90+1′ ΓΚΟΛ 1-1: Εύστοχος από τα 11 βήματα ο Γκιούρτσο, φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1-1