Ο υπόθεση του Ουσμάν Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της, καθώς ο καταλανικός σύλλογος περιμένει την οριστική απόφαση του Γάλλου εξτρέμ σχετικά με το μέλλον στην ομάδα.
Ο 24χρονος εξτρέμ, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, αποτελεί προτεραιότητα για τους «μπλαουγκράνα» που θέλουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους μαζί του. Εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ωστόσο, φαίνεται πως αποτελεί το οικονομικό σκέλος, αφού η πρόταση που έχει καταθέσει η ισπανική ομάδα δεν ικανοποιεί τον Γάλλο διεθνή.
Σύμφωνα όμως, με την Mundo Deportivo η Μπαρτσελόνα δεν έχει λάβει κάποια οριστική απάντηση είτε θετική είτε αρνητική από τον Ντεμπελέ ή από τον ατζέντη του. Ως εκ τούτου και επειδή δεν είναι διατεθειμένη να δώσει κι άλλο χρόνο στον Γάλλο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, του έδωσε προθεσμία δύο ημερών.
Ο Ντεμπελέ καλείται λοιπόν μέχρι την Τετάρτη (19/1) να πάρει μία οριστική απόφαση, καθώς αν δεν το κάνει η στάση του θα ερμηνευθεί ως αρνητική απάντηση από τους Καταλανούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να τον πουλήσουν τον Γενάρη. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο 24χρονος δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το Καμπ Νου στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά επιθυμεί να εξαντλήσει το συμβόλαιό του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι.