Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλο τα ίδια μένουν για την Τζένοα. Οι «γκριφόνε» έδιωξαν και τον Αντρέι Σεβτσένκο αλλά και πάλι γνώρισαν βαριά ήττα με 6-0 στην έδρα της Φιορεντίνα και μένουν χωρίς νίκη από τις 12 Σεπτεμβρίου. Φουλάρουν για Ευρώπη οι «βιόλα», στην προτελευταία θέση η Τζένοα.

Στο 6’ μετά από σέντρα του Μποναβεντούρα, ο Μαλέχ έπιασε το σουτ αλλά αστόχησε για εκατοστά και στο επόμενο λεπτό ο Πορτανόβα προσπάθησε να κρεμάσει τον Τεράτσιανο αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Στο 10’ ο Σαπονάρα κέρδισε πέναλτι από τον Χεφτί, ο Βλάχοβιτς εκτέλεσε αλά-Πανένκα και ο Σιρίγκου μπλόκαρε! Στο 14’ το σουτ του Σαπονάρα πέρασε μόλις έξω ενώ στο 15’ ο Σιρίγκου νίκησε τον Βλάχοβιτς σε μοναδικό τετ α τετ αλλά ο Οντριοθόλα πήρε το ριμπάουντ κι έκανε εξ επαφής το 1-0.

Στο 19’ ο Σιρίγκου έσωσε εντυπωσιακά μετά από κεφαλιά του Σαπονάρα, ενώ στο 23’ το ψαλιδάκι του Μαλέχ πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 29’ ο Σιρίγκου έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Τορέιρα και στο 30’ η κεφαλιά του Βλάχοβιτς πέρασε μόλις έξω. Στο 34’ ο Μπιράγκι σέντραρε από αριστερά, ο Μποναβεντούρα πήρε την κεφαλιά, ο Σιρίγκου απέκρουσε αλλά ο μέσος της Φιορεντίνα ήταν ξανά εκεί για να πλασάρει σε κενό τέρμα και να γράψει το 2-0.

Μάλιστα στο 42ο λεπτό ο Μπιράγκι με απίθανη εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-0.

Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τη Φιορεντίνα να πιέζει και να κάνει το 4-0 στο 51’ μετά από γέμισμα του Μποναβεντούρα, ο Βλάχοβιτς κατέβασε ιδανικά και «κρέμασε» τον Σιρίγκου για το 4-0.

Στο 64ο λεπτό ο Σιρίγκου είπε όχι σε σουτ του Τορέιρα ενώ στο 69’ ο Μπιράγκι με  νέα απίθανη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 5-0. Μάλιστα στο 77’ ο Ικονέ έβγαλε πανέμορφη σέντρα από αριστερά και ο Τορέιρα με κεφαλιά έκανε το 6-0.  στο 87ο λεπτό το σουτ του Καϊσέδο πέρασε ελάχιστα έξω.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Μπιράγκι (70’ Καγιεχόν), Οντριοθόλα, Ιγκόρ, Μιλένκοβιτς, Μποναβεντούρα (70’ Ντάνκαν), Σαπονάρα (70’ Ικονέ), Τορέιρα (80’ Πουλγκάρ), Μαλέχ, Βλάχοβιτς, Γκονζάλες (70’ Τέρζιτς)

ΤΖΕΝΟΑ: Σιρίγκου, Χεφτί, Φανχόισντεν, Όστιγκαρντ, Καλαφιόρι (46’ Μπάνι), Στουράρο (46’ Εκουμπάν), Μπαντέλι, Πορτανόβα (46’ Μελεγκόνι), Ροβέλα, Ντέστρο (80’ Μπούκσα), Γεμπόα (67’ Καϊσέδο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ