Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στη Μαρσέιγ!
Γαλλία

Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στη Μαρσέιγ!

Η Μαρσέιγ τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για ένα χρόνο από τη FIFA για τη συμμετοχή της σε μια μακροχρόνια διαμάχη με τη Γουότφορντ για τη μεταγραφή του Σενεγαλέζου Παπέ Γκέιγ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (17/01) η ομάδα της Premier League.

Ο Γκέιγ είχε συμπεριληφθεί προ ημερών στην ενδεκάδα της Σενεγάλης την περασμένη Παρασκευή (14/01), στον αγώνα με τη Γουινέα για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά βγήκε την τελευταία στιγμή από το φύλλο αγώνα, μετά τον αποκλεισμό του από τη FIFA.

Σύμφωνα με τη γαλλική L’Equipe, η τιμωρία του Γκέιγ ήταν η πιο πρόσφατη… ανατροπή, σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν ο γεννημένος στη Γαλλία μέσος υπέγραψε προσύμφωνο με τη Γουότφορντ, πριν από τη λήξη του συμβολαίου του με τη Χάβρη της γαλλικής Ligue 2.

Αμέσως μετά ο Γκέιγ άλλαξε τον ατζέντη του, ο οποίος του πρότεινε να μην τηρήσει τη συμφωνία, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο στη Μαρσέιγ τον Ιούλιο του 2020, για να ακολουθήσει η καταγγελία απ’ την πλευρά της Γουότφορντ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γουότφορντ:

«Η Γουότφορντ επιβεβαιώνει ότι το Ποδοσφαιρικό Δικαστήριο της FIFA εξέτασε την αξίωση που κατατέθηκε κατά του ποδοσφαιριστή Πάπε Αλασάν Γκέιγ και της γαλλικής ομάδας Ολιμπίκ Μαρσέιγ αποφασίζοντας:

Ο Πάπε Αλασάν Γκέιγ και η Μαρσέιγ θα καταβάλουν από κοινού κι εξ ολοκλήρου αποζημίωση στη Γουότφορντ για αθέτηση συμβολαίου χωρίς δικαιολογία.

Η Μαρσέιγ δεν θα έχει δικαίωμα εγγραφής νέων παικτών, είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο, για τις επόμενες δύο ολόκληρες και διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους».

 

Related posts