Μιλώντας στην εκπομπή «Balla με τον Μάλε», ο Κώστας Μαλέκος τόνισε πως επιμένει στην άποψή του πως Ανόρθωση, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ δεν μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα κι εξήγησε το γιατί:
«Είχα αναφέρει για Ανόρθωση, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ ότι δεν έχει πρωτάθλημα. Πριν από δέκα αγωνιστικές. Δεχθήκαμε κριτική κι από τους τρεις γιατί δεν τους άρεσε. Δεν είπα ότι δεν θα βελτιώνονταν. Δεν σημαίνει ότι αν δεν πάρουν το πρωτάθλημα θα έρθουν τελευταίες. Στόχος και των τριών είναι να μείνουν στην εξάδα και να διεκδικήσουν την Ευρώπη.
Δεν βλέπω ότι μία από αυτές τις τρεις ομάδες να μπορεί να φτάσει τον Απόλλωνα ή την ΑΕΚ. Το είπα στην αρχή, το λέω και τώρα. Δεν βλέπω ότι θα… ξεφουσκώσουν Απόλλωνας και ΑΕΚ. Δεν πιστεύω να έρθουν στα πλέι οφ και να μην μπορούν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα. Στα πλέι οφ όταν θα έχεις 5-7 βαθμούς διαφορά, όταν θα έρθει το ΑΠΟΕΛ ή η Ανόρθωση να παίξει με τον Απόλλωνα, θα πρέπει να κερδίσουν, αλλά και να κερδίσεις τα παιχνίδια ΑΠΟΕΛΑνόρθωση ή ΑΠΟΕΛΟμόνοια. Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά δεν το βλέπω. Για να αλλάξουν τα δεδομένα πρέπει η διαφορά να είναι μίας νίκης. Όταν είσαι από κάτω με εφτά βαθμούς διαφορά, αν χάσεις χάνεσαι».