Το, ομολογουμένως, δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί για την Ανόρθωση με τα συνεχόμενα ντέρμπι αλλά και τις διπλές αναμετρήσεις με την Πάφος FC για το κύπελλο, αρχίζουν από σήμερα, υποδεχόμενη την ΑΕΛ. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έρθει μία νίκη, που θα κρατήσει το καλό μομέντουμ που έχτισε πριν από την διακοπή.
Έτοιμος για ντεμπούτο είναι ο Σόμα Νοβότνι και ο Τιμούρ Κετσπάγια θα τον τοποθετήσει στην κορυφή του σχήματος στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι επιστρέφει ο Ουάρντα που θα είναι στο αριστερό επιθετικό άκρο, ενώ στα δεξιά θα βρίσκεται ο Ντέλετιτς. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα για τη μεσαία γραμμή με τον γεωργιανό προπονητή να έχει δοκιμάσει όλους τους παικτες στις τελευταίες προπονήσεις για τον καταρτισμό της.
Ο Αρτυματάς είναι δεδομένος αλλά από εκεί και πέρα για δύο θέσεις διεκδικούν οι Χουσμπάουερ, Πόποβιτς, Χρυσοστόμου και Λάζαρος. Στην άμυνα είναι πιο ξεκάθαρα τα δεδομένα με την 4αδα να αποτελούν οι Αμπαρτζουμιάν, Αντωνιάδης, Αραγιούρι και Κορρέια, με τον Λόρια στην εστία.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει τονίσει στους παίκτες του ότι περιμένει πολλά από αυτούς σήμερα, αλλά και ότι είναι σημαντικό το ντέρμπι και το αποτέλεσμα του που διαμορφώνει νέα δεδομένα στην βαθμολογία.

Κύπρος Εγγλέζος