Μέτρησε τους τρεις βαθμούς και την καλή κατά διαστήματα απόδοση, όμως μέτρησε και ένα αρνητικό στοιχείο, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ.
Οι τρεις κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν παίκτες του και οι τρεις μάλιστα υποχρεώνονται να απουσιάσουν για ένα αγώνα.
Σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή του πρωταθλήματος, ο προπονητής, είναι υποχρεωμένος να επιλέξει κάποιο από τους επόμενους δύο αγώνες με τον Άρη και τη Δόξα, που θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή, οι Λούκας Σόουζα, Γκιόργκι Κβιλιτάια και Μουρτάζ Νταουσβίλι.
Δεν είναι πάντως, ότι πιο φυσιολογικό, μία ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ, να νικά με ευκολία ένα αγώνα (βλέπε με 3-0) αλλά να φεύγει λαβωμένο.
Θα πρέπει να προσέξουν στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές ενώ να σημειώσουμε ότι αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σε όλη τη σεζόν και είναι ενδεικτικό, ότι στον εξ αναβολής αγώνα με την ΠΑΕΕΚ, υπάρχουν πέντε παίκτες οι οποίοι είναι τιμωρημένοι αφού συμπλήρωσαν στα ντέρμπι με την Ομόνοια και με τον Απόλλωνα 3η κίτρινη κάρτα.
Πρόκειται για τους Ντογκαλά-Θεοδώρου-Σατσιά-Σαμπάλα, Νατέλ, ενώ είναι ακόμα στο όριο των δύο κίτρινων οι Τσεπάκ,Βινίσιους,Λουντέμο και Ντανίλο.
Είναι ένα σκηνικό που δεν συνάδει με μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους ενώ να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια του πρωταθλήματος, υπήρξαν και άλλες απουσίες λόγω κιτρίνων ή και κόκκινων καρτών!