Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη στο ντέρμπι με την Τσέλσι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έπλεξε το εγκώμιο του Βέλγου μεσοεπιθετικού.
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει… αντίπαλο. Αυτή τη φορά επικράτησε με 1-0 στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής απέναντι στην Τσέλσι και έκανε άλμα… τίτλου, καθώς μετά από αυτή τη νίκη βρίσκεται πλέον στο +13 από τους Λονδρέζους.
Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος με υπέροχο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κέπα, διαμορφώνοντας το 1-0 για τους «Πολίτες».
Μετά το τέλος του αγώνα ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τους παίκτες του αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στον μεγάλο πρωταγωνιστή, Ντε Μπρόινε.
«Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι είναι φανταστικοί, τους δίνω όλα τα εύσημα. Την 1η Δεκεμβρίου ήμασταν έναν πόντο πίσω από την Τσέλσι και τώρα τόσο πολύ μπροστά τους», τόνισε αρχικά ο Καταλανός, για να πλέξει στη συνέχεια το εγκώμιο του Βέλγου άσου.
«Μιλήσαμε και από τότε που είμαστε μαζί, από την πρώτη ημέρα, όσα έχουμε κερδίσει, τα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί. Θέλω να πιέζω τον Ντε Μπρόινε να κάνει περισσότερα, είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης.
Είναι ταπεινός και κάνει τα πάντα για την ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βρεις τέτοια χαρακτηριστικά σε έναν παίκτη. Είναι ο παίκτης της χρονιάς στη χώρα του και έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα και πολλά βραβεία. Παρόλα αυτά, εγώ θέλω περισσότερα, ξέρω ότι μπορεί. Το παιχνίδι που έκανε κόντρα στην Τσέλσι, έχω καιρό να το δω από κάποιον. Έχει τα πάντα.
Ξέρει τι μπορεί να κάνει, είναι ένας παίκτης απίστευτα αγαπητός από όλους ματς. Η μαμά και ο μπαμπάς του μπορούν να είναι πολύ υπερήφανοι για εκείνον», κατέληξε ο Πεπ.