Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου η Λιντς πήρε ιστορική εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Γουέστ Χαμ έπειτα από 20 χρόνια, επικρατώντας με 3-2. Τα «παγώνια» πίεσαν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 10ο λεπτό με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Τζακ Χάρισον.
Τα «σφυριά» εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα στις στημένες φάσεις και στο 33ο λεπτό, ο Τζάροντ Μπόουεν βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της αμυνας των φιλοξενούμενων και με ωραία κεφαλιά ισοφάρισαν σε 1-1.
Ωστόσο, 4 λεπτά αργότερα, η Λιντς πλήρωσε τη Γουέστ Χαμ με το ίδιο νόμισμα και από εκτέλεση κόρνερ του Ραφίνια, ο Τζακ Χάρισον έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 51ο λεπτό, με τον Πάμπλο Φορνάλς να νικάει τον Μελιέ έπειτα ωραία ενέργεια που τον έφερε σε θέση βολής.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο MVP της Λιντς, Τζακ Χάρισον έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τελείωμα, ολοκληρώνοντας το πρώτο χατ-τρικ του στην Πρέμιερ Λιγκ.
Τα «παγώνια» πέτυχαν και 4ο γκολ με τον Κλιχ, ωστόσο, ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ , με τον Ροντρίγκο να κάνει επαφή με τη μπάλα ερχόμενος από αντικανονική θέση. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να ισοφαρίσει και έφτασε πολύ κοντά με τον Μπόουεν στο 90+4’ όμως ο Άγγλος επιθετικός αστόχησε από πλεονεκτική θέση σε σχεδόν κενή εστία.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να φεύγει νικήτρια από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού σε αντίθεση με τη Γουέστ Χαμ που έχασε έδαφος στη μάχη για την 4η θέση.
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ντόουσον, Ντιόπ (87’ Πέρκινς), Κρέσγουελ, Ράις, Λαντσίνι, Φορνάλς (69’ Γιαρμολένκο), Βλάσιτς (61’ Μαζουακού), Μπόουεν, Αντόνιο
ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Φίρπο (23’ Χιέλντε), Έιλινγκ, Στράουκ, Κοχ, Φόρσοου (22’ Μπέιτ, 65’ Ροδρίγο), Ντάλας, Κλιχ, Χάρισον, Ραφίνια, Τζέιμς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ