Η Μάριμπορ ανακοίνωσε την παραχώρηση του Βερχόβετς στην Ανόρθωση και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας φιλοξενούνται δηλώσεις του Σλοβένου μέσου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Μετά από 5,5 χρόνια ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Υπήρχαν πολλές αξέχαστες στιγμές, αλλά τελικά θυμάμαι μόνο τις καλές, τις κακές τις ξεχνάω. Σε αυτή την περίπτωση, είναι μια ξεχωριστή ιστορία, ένας δεσμός που δεν μπορεί να σπάσει. Ο σύλλογος και η πόλη μου έδωσαν όλα όσα ήθελα στην καριέρα και την προσωπική ζωή μου. Εδώ έζησα τις καλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές, από το Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τον τίτλο. Έφτιαξα μια οικογένεια εδώ, ένα σπίτι. Και τα δύο παιδιά μου γεννήθηκαν στο Μάριμπορ, η πόλη μου έδωσε πολλούς φίλους.
Δεν ήταν εύκολο να αποφασίσω να φύγω, αλλά ένιωσα ότι είχε έρθει μια στιγμή στην καριέρα μου όπου ήθελα να δοκιμάσω κάτι που είχα απωθημένο, αφού πάντα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Είμαι χαρούμενος που εγώ και ο σύλλογος ήρθαμε σε συμφωνία και χωρίσαμε φιλικά. Πάντα θα μου αρέσει να επιστρέφω στο Μάριμπορ, δεν λέμε αντίο αλλά εις το επανιδείν. Ελπίζω να σας δω τον Μάιο. Για να μπορώ να χειροκροτήσω τα παιδιά στο γήπεδο όταν σηκώσουν το τρόπαιο, που αξίζει η Μάριμπορ».