Αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά τα μεσάνυχτα θα γνωρίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς εάν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν ή όχι, καθώς έχει ήδη οριστεί η ώρα της τελευταίας ακρόασης του Σέρβου ενώπιων του δικαστηρίου που θα κρίνει τη νέα έφεσή του. Η διαδικασία θ’ αρχίσει στις 00:30 ώρα Ελλάδας (9:30 το πρωί της Κυριακής ώρα Αυστραλίας) και κατόπιν η τριμελής έδρας θα πάρει την απόφαση για το αν τελικά το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα παραμείνει στη Μελβούρνη συμμετέχοντας στο μεγάλο τουρνουά ή θα απελαθεί άμεσα – όπως επιθυμεί η Κυβέρνηση της χώρας.
Θυμίζουμε πως ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, έχει ακυρώσει την ταξιδιωτική visa του Σέρβου και τον απέλασε από την Αυστραλία παρά την αρχική δικαίωση από το Δικαστήριο. Ο Σέρβος τενίστας κατέθεσε άμεσα έφεση ζητώντας μάλιστα να υπάρχουν τρεις δικαστές στην εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.
Να σημειωθεί πως το αναλυτικό πρόγραμμα της Δευτέρας στο Αυστραλιανό Όπεν θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές την Κυριακή, ενώ θυμίζουμε πως στον πρώτο γύρο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κληρωθεί με τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.