Ο Βαλάντης Καπαρτής ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο Μακάρειο την Παρασκευή με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90+7′, στερώντας από την ΑΕΚ την κορυφή και ταυτόχρονα δίνοντας έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην ομάδα του, την ΠΑΕΕΚ. Συνομιλήσαμε με τον επιθετικό της προσφυγικής ομάδας για να μας πει πως είδε το παιχνίδι από τη δική του οπτική, το πέναλτι, το κλίμα στην ομάδα και όχι μόνο.
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε από την αρχή. Ξέραμε όμως ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή. Στο τέλος πήραμε τον ένα βαθμό, όμως συνεχίζουμε ταπεινά και προσγειωμένα», μας είπε αρχικά ενώ για το γκολ του που στέρησε τη νίκη από έναν μεγάλο αντίπαλο είπε:
«Εκείνη τη στιγμή ένιωσα έτοιμος για να το χτυπήσω και ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου. Είχα την αυτοπεποίθηση να πάρω την μπάλα και να χτυπήσω το πέναλτι. Είναι στο 90+7′, έχεις μία ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσεις. Ήξερα ότι ήταν ένας πολύ σημαντικός βαθμός για την ομάδα μου και σκόραρα. Ήταν ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει κίνητρο και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Άλλωστε ξέρουμε πως όλα τα παιχνίδαι είναι δύσκολα».
Για τον πανηγυρισμό του: «Ήταν αφιερωμένος σε ένα σημαντικό φίλο που δεν μπορούσε να έρθει στο παιχνίδι και το είδε από την τηλεόραση».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια και την καλή δουλειά στην ομάδα: «Σίγουρα το κλίμα στα αποδυτήρια είναι ο καθρεύτης των αποτελεσμάτων και της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις. Εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συνεχίζουμε ταπεινά. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ τελείωσε, τώρα υπάρχει το ματς κυπέλλου και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για το ότι δήλωσε ο Μάκης Σεργίδης πως είναι δύσκολο να ανταποκριθεί σε διπλό ταμπλό η ΠΑΕΕΚ: «Είναι δύσκολο όμως έχουμε τις πιθανότητες μας και οφείλουμε να παλεύουμε για αυτές».
Για τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα: «Είναι πολυ΄ καλοί παίκτες και πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν σημαντικά όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι. Περιμένουμε πολλά από αυτούς, όπως είπε και ο προπονητής μου».
Για το ενδιαφέρον που υπήρξε από την Καρμιώτισσα: «Αυτή τη στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής της ΠΑΕΕΚ και είμαι προσηλωμένος στο να βοηθήσω την ομάδα για να υλοποιήσει τους στόχους της».

Κύπρος Εγγλέζος