Μία τεράστιας σημασίας νίκη, η οποία αναμφίβολα αποτέλεσε… έκπληξη, πανηγύρισε η Νόριτς έναντι της Έβερτον στο «Κάροου Ρόουντ», με τα «καναρίνια» να επικρατούν με 2-1, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τη Νιούκαστλ των Τρίπιερ και Γουντ, με ειδοποιό διαφορά πως δεν ανταμείφθηκε με το τρίποντο, μιας και ο Ζοάο Πέδρο της είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο… όχι στο 87’, ισοφαρίζοντας σε 1-1!
Μπορεί πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του «Κάροου Ρόουντ» ανάμεσα στη Νόριτς και την Έβερτον να… υπήρχε φαβορί, μιας και η τελευταία νίκη των «καναρινιών» χρονολογούνταν πριν από οκτώ χρόνια. Πιθανώς και ο Ράφα Μπενίτεθ να αντιμετωπίζει το εν λόγω ματς ως το ιδανικό για την ομάδα του, μετά την κακή περίοδο που διανύει, αλλά γρήγορα η Νόριτς την διέψευσε, επικρατώντας με 2-1.
Πως φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο; Η ουσία είναι πως ο στόχος επετεύχθη μέσα σε 92 δευτερόλεπτα! Ο Κιν στο 16’ έβαλε γκολ στην εστία της ομάδας του, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση, ο Ίντα βγήκε μόνος του με τον Πίκφροντ και «έγραψε» το 2-0.
Πέρασαν 30 ματς από την τελευταία φορά που η Νόριτς οδηγήθηκε στα αποδυτήρια της έδρας της, προηγούμενη με δύο γκολ. Τότε, το 2016, το έκανε κόντρα στην Γουότφορντ. Τώρα η δυσκολία ήταν μεγαλύτερη, αλλά ο στόχος ίδιος…
Κάπως έτσι το τρίποντο επετεύχθη, αν και ο Ριτσάρλισον έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς στο 60’ με το ωραίο γκολ που σημείωσε έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Η αντεπίθεση της Έβερτον όμως σταμάτησε εκεί, με το 2-1 να αποτελεί και το τελικό σκορ, ύστερα από εξαιρετική διαχείριση του ματς από τη Νόριτς (πέρασε στο ματς και ο Γιαννούλης)!
Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ αναζητούσε την πρώτη της νίκη εντός του 2022, μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Κέιμπριτζ και την… δεύτερη μόλις, στη νέα εποχή που διανύει, υπό το καθεστώς των Σαουδαράβων
Ο Έντι Χάου επιστράτευσε τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Τρίπιερ και Γουντ, και το «κόλπο» έπιασε για 80 λεπτά, μιας και οι «καρακάξες» πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση, δίχως όμως εν τέλει να ανταμειφθούν με το τρίποντο.
Ο Σεντ Μαξιμίν σκόραρε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 50’, αλλά η ισοφάριση στο 87΄από τον Πέδρο, έβαλε στοπ στα σχέδια της Νιούκαστλ για τη νίκη!
Στο λιγότερο… ενδιαφέρον ματς από βαθμολογικής πλευράς, η Γουλβς αποδείχθηκε και πάλι εξαιρετική. Πήρε το προβάδισμα με την 7η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην καριέρα του Ραούλ Χιμένες σε ισάριθμες προσπάθειες και είδε τον Σα να είναι και πάλι… απίστευτος.
Οι ευκαιρίες της Σαουθάμπτον ήταν πολλές, η απόκρουση του Πορτογάλου στον Σαλισού στο 44΄ έκανε τον Χάσενχουτλ να… απορεί αλλά το 1-0 δεν διαφοροποιήθηκε προς όφελος της ομάδας του.
Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο Κόαντι σκόραρε από κοντά με το κεφάλι, ο Γουόρντ Πράους  μείωσε, αλλά ο Αντάμα Τραορέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, με τους «λύκους» να αποτελούν τη μοναδική ομάδα στην ιστορία της Premier League που βρίσκονται στην 8η θέση με 20 ματς να έχουν παρέλθει και ρεκόρ τερμάτων το 16-15!