Μπορεί να αγωνίστηκε χωρίς τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καρδιά λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο η Γκαμπόν έκανε σημαντικό άλμα πρόκρισης στους «16» του Κόπα Άφρικα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Γκάνα.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό με τον Αντρέ Αγιού, έπειτα από ασίστ του Πάρτι ο οποίος σκόραρε για έκτο Κόπα Άφρικα στην καριέρα του.
Η Γκάνα με αυτό το αποτέλεσμα έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο η Γκαμπόν κατάφερε να ισοφαρίσει στο φινάλε και συγκεκριμένα στο 88ο λεπτό με τον Αλεβινά και παρέμειναν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γκαμπόν: Αμονόμ, Ασούμου, Μάνγκα, Ογιόνο, Ομπιάνγκ, Αουτσάνγκα (76′ Μουκετού – Μουσουντά), Κάνγκα, Πόκο, Ενγκουαλί (67′ Ενέμ – Ελά), Μπουπέντζα, Μπουάνγκα (53′ Αλεβινά).

Γκάνα: Βολακότ, Γιαντόμ, Τζίκου, Αμάρτι, Μπάμπα, Κιερέχ, Ιντρίσου (65′ Πέιντσιλ), Πάρτι, Σουλεμανά (61′ Αντό), Αντρέ Αγιού (90+1′ Μπένζαμιν Τετέι), Τζόρνταν Αγιού (90+1′ Φαταγού).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ