Kάτω από άκρα μυστικότητα κινήθηκε η Ανόρθωση και ανακοίνωσε την κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Μπλαζ Βερχόβετς. Ο Σλοβένος μέσος που αγωνίστηκε πρόσφατα με την Εθνική του κόντρα στην Κύπρο (στην ήττα της Εθνικής μας με 2-1 στις 14 Νοεμβρίου 2021 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου), έρχεται το Σάββατο στο νησί μας για να ολοκληρώσει την μεταγραφή.
Ο ποδοσφαιριστής ήταν μέσα στο shortlist του Τιμούρ Κετσπάγια για τη μεσαία γραμμή, έχοντας καταγράψει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην ομάδα του τα τελευταία χρόνια, κάτι που έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο στο να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Στα επίσης θετικά, η κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων με την Μάριμπορ, η συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στα 29 του χρόνια, που δείχνει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία και αναπόσπαστο στέλεχος της πολυπρωταθλήτριας Σλοβενίας.
Πως κατέληξε όμως στην Ανόρθωση, η οποία θα καταβάλει και ένα ποσό για τη μεταγραφή του;
Ο Σλοβένος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα και να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Σλοβενίας, την ίδια ώρα που απέρριψε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του που ολοκληρωνόταν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η Μάριμπορ ήθελε να τον κρατήσει, όχι όμως με το… ζόρι και θέλησε να τον παραχωρήσει.
Έτσι, εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός η Ανόρθωση και δρομολογώντας τις εξελίξεις και τις επαφές με την Μάριμπορ, κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας η οποία αναμένεται να σφραγιστεί τις επόμενες ώρες.

Κύπρος Εγγλέζος

Διαβάστε επίσης:

Aνορθωσιάτης ο Μπλαζ Βρχόβετς! (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)