Με αυτογκόλ του Άντερσεν στο 87′ η Μπράιτον κατάφερε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό από το ματς με την Κρίσταλ Πάλας που ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1 στο Amex. Κόντρα στη ροή του αγώνα είχαν προηγηθεί οι «αετοί» με τον Γκάλαχερ, πήραν το λιγότερο από αυτό που άξιζαν οι «γλάροι» που έχασαν πέναλτι και είχαν ακυρωθέν γκολ στο πρώτο μέρος.
Η Μπράιτον κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο με τη βοήθεια και του κόσμου της που δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Amex, στο ματς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.
Στο 10ο λεπτό ο Τροσάρ υποχρέωσε τον Μπάτλαντ σε σπουδαία επέμβαση, το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ ήταν επιβλητικό και από το 37′ έγινε… το χάος!
Ο Γκρος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε η Μπράιτον, ο Μπάτλαντ απέκρουσε και ο Μοπέ σκόραρε αν και ο πορτιέρε της Πάλας είχε πιάσει τη μπάλα και με τα δυο χέρια! Το ξέσπασμα σε πανηγυρισμούς οδήγησε οπαδό των «γλάρων» στον αγωνιστικό χώρο για να πικάρει τους «αετούς», μέχρι το 41′ όπου τελικά έπειτα από πολλούς ελέγχους στο βίντεο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για φάουλ!
Το 0-0 παρέμεινε και με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μόντερ είχε δοκάρι για την Μπράιτον, για ν’ απαντήσει η Πάλας με τον Έντουαρντ, σε προσπάθεια του οποίου ο Σάντσες απέκρουσε με τα πόδια. Τελικά στο 69ο λεπτό η Πάλας από την πρώτη εξαιρετική της στιγμή στο ματς θα έπαιρνε το προβάδισμα!
Ο εκπληκτικός φέτος, Κόνορ Γκάλαχερ θα έφτανε στο 7ο γκολ του για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ (με συμμετοχή πλέον σε 10 τέρματα μαζί με τις 3 ασίστ του), σκοράροντας από το γύρισμα του Σλουπ για το 1-0 των «αετών» κόντρα στη ροή του ματς. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους και να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» που θα τους έβαζε στην 10άδα της βαθμολογίας όμως προδόθηκαν.
Στο 87′ ο Άντερσεν χρεώθηκε αυτογκόλ την αλλαγή της πορείας της μπάλας προς τα δίχτυα από σέντρα του Μοπέ και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (14/01)
Μπράιτον 1-1 Κρίσταλ Πάλας
(87′ Άντερσεν αυτ. / 69′ Γκάλαχερ)
Σάββατο (15/01)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (14:30)
Γουλβς-Σαουθάμπτον (17:00)
Μπέρνλι-Λέστερ (αναβολή)
Νιούκαστλ-Γουότφορντ (17:00)
Νόριτς-Έβερτον (17:00)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)
Κυριακή (16/01)
Γουέστ Χαμ-Λιντς (16:00)
Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ (16:00)
Τότεναμ-Άρσεναλ (18:30)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ