Ιστορικό αποδείχθηκε για τον Σέρχιο Αγουέρο το πέρασμα των ‘’Σίτιζενς’’ από το Βίλα Παρκ με 6-1 για την 22η Αγωνιστική της Premier League τη σεζόν 2019-2020. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μάτωσε 3 φορές τα δίχτυα των ‘’χωριατών’’ στο 28’, 57’ και 81’ λεπτό του αγώνα και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν σε δυο κατηγορίες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Ο βραχύσωμος Κουν ξεπέρασε την μέρα (12/1/2020) εκείνη τον θρύλο της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί στην κορυφή των ξένων σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος και μέχρι να φύγει από το Νησί φρόντισε να ανοίξει ακόμα περισσότερο την διαφορά από τους μελλοντικούς διώκτες του.
Στη λίστα των μεγαλύτερων «κανονιών» της Premier ο Αγουέρο συμπληρώνει την τετράδα με 187 γκολ όντας πίσω από τον all-time σκόρερ, από καταβολής της Λίγκας (1992-1993), Άλαν Σίρερ με 260(!) τέρματα, τον Γουέιν Ρούνει με 208 και τον Άντι Κόουλ με 187. Στην πέμπτη θέση φιγουράρει ο Φράνκι Λάμπαρντ με 177 τέρματα, μόλις 2 περισσότερα από τον πολυμήχανο Γάλλο, Τιερί Ανρί.
Ο αχόρταγος όμως σταρ της Σίτι δεν έμεινε εκεί και με το τρίτο γκολ που πέτυχε προς το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στην Άστον Βίλα, έφτασε τον αριθμό των 12 χατ-τρικ στην καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Μέχρι την 12η Ιανουαρίου του 2020 ισοβαθμούσε στην κορυφή με τον Άλαν Σίρερ, ρεκόρ που διατηρούσε από το μακρινό 1999.
To επίτευγμα του αυτό βέβαια γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίστηκε για μια δεκαετία στο αγγλικό πρωτάθλημα, με τον τελευταίο του χρόνο να είναι λειψός, χάνοντας πάνω από το μισό της σεζόν λόγω τραυματισμού.
Οι σεζόν που αγωνίστηκε στην Αγγλία ήταν σαφώς λιγότερες τόσο από τον Ρόμπι Φάουλερ που πέτυχε 9 χατ τρικ όσο και από τον Άλαν Σίρερ που έχει 11 στον λογαριασμό του.
Το 2018 ήταν η χρονιά που πέτυχε τις περισσότερες τριπλέτες σε μια σεζόν (3) ενώ η Νιουκάστλ και η Τσέλσι ήταν τα αγαπημένα του «θύματα» πετυχαίνοντας δυο φορές απέναντί τους χατ-τρικ στην Premier League.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δικαίως ο γαμπρός του Μαραντόνα θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει αγωνιστεί στα αγγλικά γήπεδα.
Η εκτελεστική του δεινότητα ήταν αδιαμφησβήτητη και μονάχα ο Μοχάμεντ Σαλάχ ή ο Ρομελού Λουκάκου θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τα 184 τέρματα του. Μέχρι τότε, θα είναι ο κορυφαίος μη-Βρετανός σκόρερ της Premier League.