Στην ΑΕΛ ολοκλήρωσαν σήμερα με τις τέσσερις μεταγραφές του Ιανουαρίου με τη προσθήκη του Νικολάε Μιλιντσεάνου.
Ο Μολδαβός επιθετικός δεν είναι ένα όνομα πολύ γνωστό στο ευρύ κυπριακό ποδοσφαιρικό κοινό όμως για όσους τον ξέρουν, μιλάνε για την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση αλλά και την αφοσίωση του στο τακτικό κομμάτι της ομάδας του.
Αρκετοί φίλοι της ομάδας διερωτήθηκαν για την επιλογή του Σάββα Παντελίδη να τον φέρει στην Λεμεσό. Εμείς βρήκαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που συνοδεύουν το νέο απόκτημα της ΑΕΛ και σας τα παρουσιάζαμε.
Ο Μιλιντσεάνου είναι ένας παίκτης που διαθέτει τεχνική κατάρτιση παρότι έχει ύψος. Περαιτέρω δουλεύει πολύ στο τακτικό κομμάτι της ομάδας του και στον ΠΑΣ Γιάννινα βοηθούσε ιδιαίτερα και στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας του. Από την στιγμή που διαθέτει ύψος αυτόν τον κάνει και ικανό στο ψηλό παιχνίδι ενώ είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν φοβάται να δώσει και να… φάει ξύλο με τους αντίπαλους αμυντικούς.
Χαρακτηριστικό του είναι η ομαδικότητα, αρέσκεται στο να πασάρει και να μην έχει τραβηγμένες ενέργειες στο παιχνίδι του.  Είναι περισσότερο ποδοσφαιριστής περιοχής παρά περιφερειακός σύμφωνα με αυτά που μας έχουν μεταφέρει.  Δίνει, και αυτό είναι σημαντικό, παρά την θέση του και με βάση τα στατιστικά του, περισσότερες ασίστ παρά γκολ με τον ίδιο να βλέπει το καλό της ομάδας πάνω από όλα και όχι τα στατιστικά του.

Μιχάλης Αριστείδου