Το λέγαμε στο πρώτο podcast «Παίζουμε balla» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), πως η τρέχουσα σεζόν αναδεικνύεται ως η χρονιά των Κύπριων μέσων. Είναι γεγονός ότι βγήκαν μπροστά σε πρώτο πλάνο αρκετοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση κι ασφαλώς είναι κάτι το εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο.
Ο ποδοσφαιριστής που συγκέντρωσε τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας και θεωρείται από πολλούς ως η αποκάλυψη της φετινής σεζόν είναι ο Ραφαήλ Μάμας της ΑΕΚ. Έχει αφήσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και το σημαντικότερο απ’ όλα, δεν αντιμετωπίζει σαν… νεαρός. Ο νοών νοείτο. Η ΑΕΚ διαθέτει επίσης τον Γιώργο Ναούμ που δεν έπαιξε πολύ φέτος αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες.
Ξεχώρισαν με την παρουσία τους στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι Χαραλάμπους και Ασημένος της Ομόνοιας, καθώς επίσης κι ο Παναγιώτου ασχέτως αν αγωνίστηκε στην άμυνα. Είχαν πραγματικά εξαιρετική απόδοση κι έστειλαν πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.
Το ίδιο ισχύει και για τον Ντανίλο Σπόλιαριτς του Απόλλωνα, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός στην «Αρένα» και δεν αναφερόμαστε στο γκολ που πέτυχε (καμία σημασία δεν έχει), αλλά στη συνολική του παρουσία, δείχνοντας ότι αξίζει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.
Στην Ανόρθωση υπάρχουν οι Μιχάλης Ιωάννου και Ανδρέας Χρυσοστόμου, οι οποίοι σιγά σιγά έχουν καταφέρει να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Τιμούρ Κετσπάγια το τελευταίο διάστημα.
Στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει η περίπτωση του Γιάννη Σατσιά, ο οποίος με τις εμφανίσεις του δικαίως δημιουργεί προσδοκίες και δείχνει μέχρις στιγμής ότι μπορεί να κάνει καριέρα στην ομάδα της Λευκωσίας.
Στον Άρη, οι Σπόλιαριτς και Φράγκος δεν είναι ασφαλώς… νεαροί στα 25 τους χρόνια, αλλά έχουν βοηθήσει κι αυτοί με τη σειρά τους στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας της Λεμεσού. Πολύ καλά παιχνίδια έκαναν στην ΠΑΕΕΚ οι Μάρκος Χαραλάμπους και Άντρις Νεοφύτου. Γενικώς, είναι αντιληπτό ότι υπάρχει μία πολύ καλή φουρνιά νεαρών Κυπρίων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή…

Ανδρέας Βεντούρης