Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανέφερε στην ανακοίνωση της ότι η ΑΕΛ δεν ανταποκρίθηκε στην καταγγελία που προέβη προς αυτήν για ύπαρξη κυκλώματος διαιτητών και την αμφισβήτηση της για την ενδοεπικοινωνία των διαιτητών.
Ψάχνοντας λίγο το θέμα, από την ΑΕΛ μάθαμε ότι έχει δώσει γραπτώς ονόματα και γεγονότα στην επιτροπή από την πρώτη μέρα, κάτι που αναφέρει και η ίδια η επιτροπή στην ανακοίνωση της. Ως εκ τούτου δεν υπήρχε κάτι άλλο να δώσει και αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για την επιτροπή να δράσει. Η ΑΕΛ ενήργησε όπως έπρεπε δίνοντας ξεκάθαρα τα ονόματα στην επιτροπή και δεν έβλεπε τον λόγο που η επιτροπή την κάλεσε εκ νέου.
Από εκεί και πέρα η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού έρχεται από μόνη της να δικαιώσει την ΑΕΛ στο δεύτερο κομμάτι όσο αφορά την αμφισβήτηση της για την ενδοεπικοινωνία, καθώς αναφέρει κατά λέξη στο πόρισμα της ότι δεν φυλάσσονται όλοι οι διάλογοι στην ενδοεπικοινωνίας αλλά μόνο αποσπάσματα αυτών και ότι η ίδια η ΚΟΠ πρέπει να δώσει πρόσβαση σε αυτό στην επιτροπή αφού όπως καταλήγει η ανακοίνωση πολλά σωματεία έχουν ζητήσει τους διαλόγους της ενδοεπικοινωνίας αλλά αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής αλλά της ΚΟΠ.

Αριστείδου Μιχαήλ