Μετά από σχεδόν μία δεκαετία στην Νάπολι στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έχτισε το όνομά του, ο Λορέντσο Ινσίνιε θα αναχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι αποδεχόμενος την πρό(σ)κληση της Τορόντο FC, με τους Καναδούς να κάνουν το κόλπο γκρόσο -εκμεταλλευόμενοι το γεγονος πως μένει ελεύθερος από τους παρτενοπέι- και να υπογράφουν μαζί του τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Όσο για το πώς ξεκίνησαν όλα όσον αφορά σε μία από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές των τελευταίων ετών, φρόντισε να λύσει την περιέργεια του ποδοσφαιρόφιλου κοινού ο Μπιλ Μάνινγκ, με τον πρόεδρο της ομάδας του Ινσίνιε από τη νέα σεζόν να ισχυρίζεται πως η πρώτη του γνωριμία με τον πρωταθλητή Ευρώπης με την σκουάντρα ατζούρα έγινε μέσω της ιστοσελίδας Transfermarkt.
«Το περασμένο καλοκαίρι είχα μπει στην ιστοσελίδα Transfermarkt και κοίταζα την σελίδα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας που είχε μόλις κατακτήσει το Euro για να δω ποιων παικτών έληγαν τα συμβόλαια. Ο Λορέντσο ήταν ένας από τους λίγους Ιταλούς που έληγε το συμβόλαιό τους», δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια ο ισχυρός άνδρας των Καναδών, για να συμπληρώσει αναφορικά με την εξέλιξη του φλερτ με τον 30χρονο εξτρέμ:
«Άρχισα να σημειώνω παίκτες που πίστευα πως ήταν παγκοσμίου επιπέδου και που θα μπορούσαν να αποκτηθούν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Μοιράστηκα τις σκέψεις μου με το διοικητικό συμβούλιο και ο Λορέντσο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας μου.
Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές επειδή ο σύλλογος δεν έκανε μεταγραφές για δύο ολόκληρες σεζόν λόγω της πανδημίας και ο Ινσίνιε είναι ένας παίκτης που ο κόσμος θα θέλει να έρχεται στο γήπεδο για να τον δει, επειδή θα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνει κάτι το αξέχαστο».