Το ξέσπασμα του Χριστόφορου Τορναρίτη, έχει και λόγο, έχει και αιτία. Όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω  και σε τελική ανάλυση, τα γεγονότα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, επιβεβαιώνουν σε ποσοστό σχεδόν 100% τα όσα δημοσιοποίησε.
Τόσο για τις αγωνιστικές αλλά και τις άλλες εξελίξεις στην ομάδα. Μιλάμε για μία ομάδα, η οποία ακολουθεί μία σταθερή πορεία εδώ και τρία χρόνια και που για πολλούς έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Και δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές επιτυχίες. Αλλά και τα υπόλοιπα. Ο Ολυμπιακός έγινε μία ομάδα καθόλα νοικοκυρεμένη.
Με μηδέν υποχρεώσεις (βλέπε οικονομικές) και με αξία εξαγοράς, κάτι που αποτυπώνεται στις επιτυχημένες και επαναλαμβανόμενες πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Μέχρι και προπονητή πούλησε η ομάδα της Λευκωσίας.
Σαφώς και δεν είναι μόνος του ο Τορναρίτης. Ισχύει όμως, ότι ο Ολυμπιακός είναι ο Χριστόφορος και μερικοί άλλοι. Οι οποίοι όμως, χωρίς τον Τορναρίτη δεν θα είχαν καμία τύχη, παρά μόνο θα ήταν σε μία ομάδα η οποία θα είχε τη γνωστή πορεία ανάμεσα σε α’ και β’ κατηγορία.
Για να κάνει βήματα μπροστά ο Ολυμπιακός, ήταν υποχρεωτικό, να ανέβει το μπάτζετ. Και αυτό έγινε. Μην φανταστείτε όμως για μπάτζετ υπερβολικό. Αντί να θέλει 100 χιλιάδες ευρώ το μήνα για το μισθολόγιο, μπορεί να θέλει 150 χιλιάδες. Δηλαδή με ενάμιση εκατομμύριο ευρώ το χρόνο παρουσιάζεται μία ομάδα με πολύ καλή ικανότητα στο γήπεδο.
Κόντρα στα προβλήματα, θυμίζω, ότι ο Ολυμπιακός νίκησε το ΑΠΟΕΛ, νίκησε την Ομόνοια, νίκησε την Ανόρθωση και ακόμα έχει πιθανότητες να τερματίσει στην πρώτη 6άδα.
Άρα λοιπόν, ο καθένας, δικαιούται να κάνει κριτική και να εντοπίζει τα λάθη που έχει κάνει ο Χριστόφορος, αλλά μέχρι ενός επιτρεπτού σημείου.
Ξέρουν άλλωστε και οι «κριτές» του Τορναρίτη, ότι αν αποφασίσει μία μέρα να φύγει, τότε πολύ πιθανόν να προκληθεί «αγωνιστική και οικονομική πείνα» στην ιστορική ομάδα της Λευκωσίας!
Προσοχή επομένως. Όσοι θέλουν να βλέπουν πιο σωστά το μέλλον του Ολυμπιακού, καλά θα κάνουν να μετρούν και να υπολογίζουν τα δεδομένα, ώστε να μην επιστρέψει η ομάδα εκεί που την παρέλαβε ο Χριστόφορος. Και ήταν τότε στην β’ κατηγορία.

Μιχάλης Παπαγεωργίου