Μείωση των κρουσμάτων στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ για δεύτερη σερί εβδομάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (10/01) η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Οι έλεγχοι που έγιναν την περασμένη εβδομάδα «έδειξαν» 72 νέα κρούσματα, μειωμένα κατά 22, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (27 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου), όπου είχαν καταγραφεί 94 περιπτώσεις κορωνοϊού σε παίκτες και προπονητές των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ. Και σίγουρα πολύ πιο χαμηλά, απ’ τον αριθμό ρεκόρ των 103 κρουσμάτων που είχαν σημειωθεί την εβδομάδα των Χριστουγέννων (20 έως 26 Δεκεμβρίου).
«Η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 12.973 τεστ Covid-19 σε παίκτες και προσωπικό των συλλόγων. Από αυτά, υπήρξαν 72 νέα θετικά κρούσματα» ανέφερε στη ανακοίνωσή της η Λίγκα, δείχνοντας πως το κύμα της μετάλλαξης Omicron που είχε αρχίσει να σαρώνει και το αγγλικό ποδόσφαιρο (οδηγώντας ως τώρα σε 19 αναβολές αγώνων), αρχίζει σιγά-σιγά να υποχωρεί.