Στο πρώτο επεισόδιο του «Παίζουμε Balla» μέλη της συντακτικής ομάδας της ιστοσελίδας μας σχολίασαν το ντέρμπι ΑΕΚΑπόλλων, της 16ης αγωνιστικής.
Μιχάλης Παπαγεωργίου: «Ντέρμπι. Δεν είχε το θέαμα που περιμέναμε. Η ΑΕΚ νίκησε γιατί έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα δύο φορές. Οι ομάδες επιβεβαίωσαν γιατί είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το 4-1 του α’ γύρου ίσως να ήταν πλασματικό για τον Απόλλωνα, ήταν επιβλητική όμως νίκη για την ΑΕΚ. Στην «Αρένα» όμως δεν είδαμε ότι διαφέρουν και πολύ οι δύο ομάδες. Ο Απόλλωνας έχει περισσότερα δικαιολογητικά γιατί μέτρησαν οι απουσίες τους. Με αυτό που είδα όμως δικαίωσαν γιατί είναι βαθμολογικά τα μεγάλα φαβορί για το πρωτάθλημα, χωρίς να αποκλείω όμως και την παρουσία άλλων ομάδων».
Κύπρος Εγγλέζος: «Τακτικά ήταν ένα παιχνίδι που πρόσεξαν και οι δύο. Ήταν ντέρμπι, προσπάθησαν και οι δύο ομάδες να εκμεταλλευτούν τις λεπτομέρειες και τα λάθη. Τις λιγοστές φάσεις που θα δημιουργούσαν. Είχε το μομέντουμ η ΑΕΚ όταν πέτυχε το δεύτερο γκολ γι’ αυτό και νίκησε. Έδειξαν και οι δύο γιατί βρίσκονται στα ψηλά, με τις απουσίες τους, ίσως να ήταν πιο σημαντικές για τον Απόλλωνα όμως αυτό δεν μειώνει τη νίκη της ΑΕΚ».
Ανδρέας Βεντούρης: «Δεν περίμενα να είχε θέαμα. Τα κρούσματα ήρθαν σε μία περίοδο μετά από άδεια. Το ίδιο ίσχυσε και για την ΑΕΚ και για τον Απόλλωνα. Στον α’ γύρο ο Απόλλωνας πίεσε πολύ ψηλά την ΑΕΚ, όπως και το Σάββατο που το έκανε από την αρχή του αγώνα, το είπε και ο Καταλά. Και στο β’ ημίχρονο δεν ήθελε η ΑΕΚ να παίξει από την άμυνά της και να επιτρέψει στον Απόλλωνα να κλέψει την μπάλα».