Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (11 Ιανουαρίου) η προγραμματισμένη σύσκεψη μεταξύ των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.
Στη σύσκεψη επιδημιολόγοι και Υπουργός Υγείας έθεσαν υπό αξιολόγηση τα δεδομένα που προέκυψαν την τελευταία εβδομάδα, τόσο από το Υπ. Υγείας, όσο και από την Μονάδα Ιχνηλάτησης προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα της επιδημιολογικής επιβάρυνσης. Έχοντας γνωστοποιήσει εκ των προτέρων την πρόθεση τους για αποφυγή λήψης αυστηρότερων μέτρων, οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν πως δεν συντρέχει σε αυτό το στάδιο λόγος για επιπρόσθετες δικλείδες.
Παρά την αύξηση των νοσηλευόμενων, τα στοιχεία δείχνουν μερική μείωση του βαθμού θετικότητας αλλά και των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων γεγονός που καταδεικνύει πως έχουμε πλέον περάσει την κορύφωση της έξαρσης και αναμένεται αργή αλλά σταδιακή πτώση των επιδημιολογικών δεικτών.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα σχολεία αλλά και τα νοσηλευτήρια με την μεγάλη διαφοροποίηση να προέρχεται στη σύσταση της χρήσης του συστήματος TestToStay. Σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες και μία καινοτομία του CDC οι μαθητές που θα θεωρούνται επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος δε θα μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο πραγματοποιώντας καθημερινά τεστ.
Πέραν αυτού εισήγηση όπως η είσοδος σε γηροκομεία η είσοδος των συγγενών γίνεται αποκλειστικά με αρνητικό rapid test ενώ πρόσθεσε πως θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία στο ποδόσφαιρο και τις ποδοσφαιρικές ομάδες, όμως σε περίπτωση που φίλαθλοι και οπαδοί δε συμμορφωθούν με την χρήση προστατευτικής μάσκας θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των γηπέδων. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα συνεχίζουν να βρίσκονται κανονικά σε ισχύ.