Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών, αναλαμβάνει για ακόμη μια φορά ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος διαδέχεται τον διάδοχο του, αυτόν δηλαδή στον οποίο παρέδωσε τα ηνία το 2018. Η τελετή διαβεβαίωσης του Ιωάννη Κασουλίδη πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μετά την τελετή διαβεβαίωσης του, Ιωάννης Κασουλίδης και Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβούν στο Υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης-παραλαβής η οποία είναι προγραμματισμένη για τη μια το μεσημέρι.
«Αγαπητέ μου Γιάννη, λαμβάνοντας υπόψη τον επαγγελματισμό και ζήλο που σας διακρίνει, δεν έχω καμία αμφιβολία, πως θα δώσετε συνέχεια στο σημαντικο έργο, τόσο το δικό σας όσο και του προκατόχου σας», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Νιώθω ότι με έχετε ανακαλέσει από την εφεδρεία στην ενεργό μάχη. Εξάλλου όπως πολύ σωστά όπως έχετε πει, η εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει. Ο Πρόεδρος δεν αλλάζει, όποιος και αν είναι ο υπουργός, συνεχίζουμε την ίδια εξωτερική πολιτική. Όπως έχω πει, δεν θα υπάρξει αλλαγή στην εξωτερική μας πολιτική, μπορεί όμως να δώσουμε περισσότερη σημασία σε κάποια μέτωπα. Ίσως να πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία στους Εν Κύπρω διπλωμάτες», ανάφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κασουλίδης.
«Κατά τα άλλα θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στην δουλειά που επιτέλεσε ο προκάτοχος μου Νίκος Χριστοδουλίδης».
Υπενθυμίζεται ότι την τοποθέτηση του κ. Κασουλίδη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η παραίτηση του κ. Χριστοδουλίδη τον θλίβει ιδιαίτερα αλλά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αποδεχθεί την παραίτηση μετά τις εξελίξεις.
Ο κ. Κασουλίδης διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη, αναλαμβάνοντας καθήκοντα τον Απρίλιο του 1997. Τέθηκε για δεύτερη φορά επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας στην Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, τον Μάρτιο του 2018, ενώ τον Μάρτιο του 2018 τον διαδέχτηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.