Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο να αξιοποιήσει την αλλαγή του στο ματς της Λίβερπουλ με την Σριούσμπερι για τον 3ο γύρο του FA Cup, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να σκοράρει και να μετρά πλέον ένα λιγότερο γκολ ως αλλαγή από τον Ντιβόκ Οριγκί, στο διάστημα παρουσίας του Γιούργκεν Κλοπ στην Αγγλία!
Βρισκόμαστε στο 64ο λεπτό του 3ου γύρου του FA Cup, με την Λίβερπουλ να επικρατεί με 2-1 της Σριούσμπερι και επί της ουσίας να κρατά στα χέρια της το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.
Ωστόσο, ο Γιούργκεν Κλοπ δυσκολεύεται να επαναπαυφθεί, ακόμη και αν μιλάμε για έναν σύλλογο που αγωνίζεται στην League One και βρίσκεται στα μέσα της βαθμολογίας. Θέλει ένα τρίτο γκολ, θέλει να «κλειδώσει» την πρόκριση και αποφασίζει να ρίξει στο γήπεδο τον Ρομπέρτο Φιρμίνο.
Τον άνθρωπο που συνηθίζει να συμμετέχει σε γκολ κάθε φορά που περνά στο εκάστοτε ματς ως αλλαγή. Και ο Βραζιλιάνος τον δικαιώνει. Το κάνει και πάλι. Δεκατρία λεπτά αργότερα, φτάνει η μπάλα σε αυτόν και εκείνος με εξαιρετικό τρόπο «γράφει» το 3-1, προτού ο Φαμπίνιο προσθέσει το δεύτερο γκολ του στην βραδιά.
Πρόκειται για το 10ο γκολ του Φιρμίνο ως αλλαγή, στο διάστημα παρουσίας του Γιούργκεν Κλοπ στο «Άνφιλντ» και την Λίβερπουλ. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που τον ξεπερνά;
Μόνο ένας… Ο Ντιβόκ Οριγκί, ο οποίος μετρά ένα τέρμα περισσότερο ερχόμενος από τον πάγκο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το γκολ του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κόντρα στην Γουέστ Χαμ, με την Λίβερπουλ να μειώνει και να «κυνηγά» το γκολ της ισοφάρισης.
Ακόμη και αν δεν τα κατάφερε όμως, ο Βέλγος επιθετικός έκανε την δουλειά του. Και για την ακρίβεια, αυτό που κάνει καλύτερα από κάθε άλλον. Είναι μεγάλη πολυτέλεια λοιπόν για τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει στον πάγκο, δίπλα του, δύο ποδοσφαιριστές που πιθανώς αγωνίζονται καλύτερα και προσφέρουν περισσότερα, ενώ δεν… ξεκινούν ως βασικοί.
Πόσο μάλλον όταν στο αρχικό σχήμα βρίσκονται οι πρώτοι σκόρερ της Premier League, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντιόγο Ζότα…