Έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος από την τελευταία φορά που η Άρσεναλ ολοκλήρωσε ενενηντάλεπτο δίχως να πραγματοποιήσει ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια. Για την ακρίβεια, η τελευταία φορά που κάτι τέτοιο έλαβε χώρα, χρονολογείται στο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου, στην ήττα με 5-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ».
Αναφερόμαστε στην 3η αγωνιστική της Premier League, πριν από την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για χάρη των εθνικών ομάδων. Αυτή είναι και η πιο πρόσφατη φορά που ο Μικέλ Αρτέτα είδε την ομάδα του να τελειώνει το ματς με «μηδέν» παραγωγικότητα στην… κυριολεξία.
Τώρα το σκηνικό επαναλήφθηκε, αλλά σε μία άλλη διοργάνωση! Στον 3ο γύρο του FA Cup, με την Άρσεναλ να ηττάται με 1-0 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, δίχως να προβάλλει επί της ουσίας κάποια αντίδραση.
Δεν έκανε σουτ προς την εστία, είχε σε πολύ κακή ημέρα τον Ενκέτια, φάνηκε η απουσία του Έμιλ Σμιθ Ρόου και η μεγαλύτερή της στιγμή στο ματς, δεν μετουσιώθηκε σε τελική προσπάθεια με τον Αλεξάντερ Λακαζέτ.
Μπορεί απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και εν γένει στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι τέτοιο να μοιάζει λογικό, όμως στην πραγματικότητα… δεν είναι. Πόσο μάλλον όταν απέναντί της βρίσκεται η Νότιγχαμ Φόρεστ, που ναι μεν «διψάει» για διάκριση, αλλά δεν τίθεται σύγκριση μεταξύ του επιπέδου των δύο ομάδων…