Οι αρχές της Αυστραλίας αρνούνται να δώσουν «ειδική μεταχείριση» στον Νόβακ Τζόκοβιτς και απέρριψαν τα αιτήματα που είχε ο Σέρβος τενίστας.
Οι αυστραλιανές αρχές απέρριψαν αιτήματα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ζήτησε προσωπικό σεφ για να μαγειρεύει τα γεύματά του, καθώς και ένα γήπεδο τένις για να προπονείται.
Ο Σέρβος τενίστας κρατείται σε ένα πολύ λιτό ξενοδοχείο από τις υπηρεσίες μετανάστευσης, οι οποίες αρνήθηκαν τη βίζα εισόδου επειδή ο παίκτης δεν είχε εμβολιαστεί κατά του Covid-19.
Ο Τζόκοβιτς – ο οποίος παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης με «ιατρική εξαίρεση» – περνά την τρίτη μέρα σε ένα ξενοδοχείο στη Μελβούρνη όπου συνήθως διαμένουν κρατούμενοι μετανάστες χωρίς άδεια εισόδου στη χώρα. Σαφέστατα πρόκειται για εγκαταστάσεις πολύ διαφορετικές από αυτές που ο Σέρβος, ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών, κάτοχος 20 τίτλων σε τουρνουά Grand Slam και εννέα Australian Open, έχει συνηθίσει.
Ο Τζόκοβιτς, που μπορεί να απελαθεί, παραπονιέται για την ποιότητα του φαγητού – φωτογραφίες από τα γεύματα έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο – εκτός από το ότι δεν μπορεί να προπονηθεί για να διατηρήσει τη φόρμα του και να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή στο Australian Open, το οποίο ξεκινά την 17η ημέρα του Ιανουαρίου.
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς θα ασκήσουν έφεση την ερχόμενη Δευτέρα κατά της απόφασης των υπηρεσιών μετανάστευσης, αιτιολογώντας ότι ο «Τζόκο» δεν είναι εμβολιασμένος επειδή προσβλήθηκε από τον Covid-19 τον περασμένο Δεκέμβριο.