Μετά το χθεσινό στραβοπάτημα της Σπόρτινγκ, η Πόρτο είχε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κερδίζοντας στην έδρα της ελλιπέστατης λόγω Covid-19, Εστορίλ.
Παρ’ όλα αυτά, οι «Δράκοι» χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν μια επική ανατροπή με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τελικά το τρίποντο και να αφήσουν τρεις βαθμούς πίσω τους τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισαβώνας.
Εφιαλτικό το πρώτο ημίχρονο για την Πόρτο, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται άκρως μαχητικοί και να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους Αρτούρ (38′) και Φράνκο (43′, πέναλτι), ενώ στο 32′ τους είχε ακυρωθεί ακόμα ένα από το VAR ως οσφάιντ.
Αναμενόμενα «μονόλογος» της Πόρτο το δεύτερο μισό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με τον Ταρεμί στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (49′)και στη συνέχεια να απειλούν συνεχώς την εστία του γκολκίπερ Τιάγκο.
Μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με δυνατό σουτ του Ντίαζ στο 84′, αλλά δεν έμειναν εκεί, αφού στο 90ό λεπτό ο γιος του κόουτς της ομάδας Σέρζιο Κονσεϊσάο, Φρανσίσκο, λύτρωσε την ομάδα του σκοράροντας από κοντά για το τελικό 2-3!
Έτσι, η Πόρτο πήρε την ενδέκατη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας μόνη πρώτη στην κορυφή, τρεις βαθμούς πάνω από την Σπόρτινγκ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ