Φαίνεται πως στα… χαρτιά (προς το παρόν) το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός εδώ και ενάμιση χρόνο λύθηκε. Η ομάδα του «τριφυλλιού» συμφώνησε σε όλα με τον Στέφαν Γιόβιτς και ο Σέρβος δεν αποκλείεται τη Δευτέρα να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να καλύψει το… κενό που υπάρχει και «πονάει» την ομάδα στη θέση του point guard.
Ο Σέρβος παίκτης, χωρίς την παραμικρή υπερβολή, αποτελεί ένα από τους τελευταίους «καθαρούς» point guard που έχουν απομείνει στην Euroleague και αν όλα πάνε καλά με την υγεία του (τα θέματα τραυματισμών που αντιμετώπισε) τότε ίσως να αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση για το ρόστερ του Δημήτρη Πρίφτη.
Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για την κατάσταση του Γιόβιτς τους τελευταίους μήνες. Για τον τραυματισμό που υπέστη το περασμένο καλοκαίρι και από τότε μέχρι και σήμερα έχει μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Γιόβιτς το τελευταίο διάστημα, μετά τις ατομικές προπονήσεις, ξεκίνησε να προπονείται σε ομαδικό επίπεδο, με επαφές και σε έντονους ρυθμούς και μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» εξέτασαν ενδελεχώς τις ιατρικές του εξετάσεις, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να δίνει τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει η μεταγραφή. Ένα ΟΚ απαραίτητο και απολύτως σημαντικό.
Για την αγωνιστική αξία του Γιόβιτς δεν υπάρχει λόγος να πούμε πολλά. Είναι ένας κλασικός playmaker, ένας κλασικός παίκτης Euroleague, με πολλά κιλά μπάσκετ και πολλά κιλά εμπειρίας. Και αυτό ίσως να είναι και το πιο σημαντικό αγωνιστικό στοιχείο που ήθελε από τον παίκτη ο Δημήτρης Πρίφτης, που πλέον μπορεί να είναι ακόμα πιο αισιόδοξος για το δεύτερο μισό της σεζόν, αναφορικά με την πορεία της ομάδας του.
Προπονητής στο παρκέ
Ο Σέρβος (στα… χαρτιά) είναι το κομμάτι που έλειπε από τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης ο οποίος έχει τα στοιχεία που λείπουν από το «τριφύλλι». Εξαιρετική δημιουργία στο pick and roll, ξέρει τον τρόπο να καθορίζει το τέμπο της ομάδας, είναι ένα μεγάλο κορμί (σχεδόν στα 2 μέτρα) και η εμπειρία του είναι μοναδική. Ταυτόχρονο έχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό του μακρινό του σουτ, ενώ είναι αξιόπιστος και από μέση απόσταση. Όμως, αυτό που τον κάνει να διαφέρει είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος έχει πρώτα απ’ όλα στο μυαλό του τη δημιουργία και την πάσα, έτσι ώστε να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του και στη συνέχεια το σκοράρισμα. Αυτό που δεν έχει ο Παναθηναϊκός. Είναι ο παίκτης του προπονητή. Η ακόμα καλύτερα είναι ο προπονητής στο παρκέ.
Έτοιμος στην Κρήτη
Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι πως ο Γιόβιτς δεν έρχεται για να παίξει… αύριο. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Σέρβος θα χρειαστεί να πάρει τον χρόνο του, να βρει τον εαυτό του, την ψυχολογία του και τον ρυθμό του και ακολούθως να ξεδιπλώσει στο παρκέ τις αρετές του. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να έχει τον παίκτη έτοιμο σε περίπου 40 ημέρες, όταν και θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν, στην Κρήτη και τα «Δύο Αοράκια».
Ο ρόλος του Νέντοβιτς και οι ευρωλιγκάτες προτάσεις
Η περίπτωση του Στέφαν Γιόβιτς είναι ανάλογη με εκείνη του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος έχοντας μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες ήθελε να βρει την κατάλληλη ομάδα που θα του έδινε την δυνατότητα να κάνει το δικό του restart. Όπως έκανε τον προηγούμενο χρόνο ο συμπατριώτης του. Το οικονομικό περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να είναι η κατάλληλη λύση για τον Γιόβιτς, καθώς μπορεί να του δώσει χρόνο και χώρο να βρει τον… εαυτό του, κάνοντας πέρα τις άλλες προτάσεις που είχε στα χέρια του από ομάδες Euroleague. Παράλληλα τον δικό του ρόλο έπαιξε και ο Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον συμπατριώτη του, αλλά και συμπαίκτη του με την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Ο Νέντοβιτς δεν έχει κρύψει ποτέ το πόσο πολύ έχει «δέσει» με τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ και κάτι ανάλογο είναι πολύ πιθανό να γίνει και με τον Γιόβιτς.
ΥΓ1: Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να κάνει κάποια αλλαγή. Η ομάδα θα παραμείνει ως έχει και σε περίπου έναν μήνα ο Δημήτρης Πρίφτης θα πρέπει να πάρει την τελική του απόφαση για την εξάδα με την οποία ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει τη σεζόν.
ΥΓ2: Ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά φαίνεται να ξεπερνάει το θέμα του covid. Αρκετοί από τους παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν έχουν επιστρέψει σε προπονήσεις και τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι.