Ο Μπάλατς Μέγιερι θα αποτελέσει τον έκτο ποδοσφαιριστή από την Ουγγαρία που θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΛ. Οι προηγούμενοι ήταν οι Γκέυζα Μίσοι, Γκαμπόρ Τόρμα, Γιόζεφ Σιέμποκ, Αττίλα Τόκολι και ο Γκεύσα Βλάσιακ.
Οι δύο (Βλάσιακ και Σιέμποκ) είχαν ουσιαστική προσφορά στην ομάδα, θετική σχετικά παρουσία και από τον Μίσοι, ενώ δεν έχει κάτι να κρατήσει από τους Τόρμα και Τόκολι, όπως θα δούμε και πιο κάτω.
Πρώτος χρονικά ήταν ο Γκέβζα Μίσοι την περίοδο 1997/98, με προπονητή στην ΑΕΛ τον πατέρα του Κάλμαν Μίσοι. Ο Μίσοι αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός και έμεινε στην ΑΕΛ για ένα χρόνο μετρώντας 28 συμμετοχές. Ο Μισόι ακολούθησε την προπονητική όπως και ο πατέρας του.
Ο επιθετικός Γκαμπόρ Τόρμα αγωνίστηκε στην ΑΕΛ για ένα εξάμηνο την περίοδο 2004/05, παίζοντας σε 7 παιχνίδια και πετυχαίνοντας 2 γκολ. Ο επίσης επιθετικός Αττίλα Τόκολι ήρθε στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2006 από την Ανόρθωση με τον Ούγγρο επιθετικό να μην θυμίζει σε τίποτα τον καλό εαυτό του. Μόλις έξι συμμετοχές και 1 γκολ, με την φανέλα της ΑΕΛ. Μάλιστα στο παιχνίδι που σκόραρε αποβλήθηκε κιόλας!
Ο Βλάσιακ ήρθε στην ΑΕΛ την περίοδο 2006/07 με τον Ούγγρο πορτιέρο να έχει σημαντική προσφορά στην ομάδα σε μια περίοδο που η ΑΕΛ ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα αλλά μπλέχτηκε σε περιπέτειες στο τέλος. Ο Βλάσιακ έμεινε και την επόμενη χρονιά, αλλά ένας τραυματισμός τον άφησε για μεγάλο διάστημα εκτός ομάδας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2008 έχοντας 27 συμμετοχές συνολικά.
Τέλος αφήσαμε τον αγαπημένο της κερκίδας Γιόζεφ Σιέμποκ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΛ σε δύο διαφορετικές περιόδους. Αρχικά ήρθε την περίοδο 2000/01 και έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2004 ενώ επανήλθε την περίοδο 2005/06 για να αποχωρήσει οριστικά τον Ιανουάριο του 2007 με 86 συμμετοχές και 36 γκολ συνολικά.

Αριστείδου Μιχαήλ