Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Τσέλσι την αναμέτρηση κόντρα στην Τότεναμ στο Στάμφορντ Μπριτζ για το πρώτο σκέλος της ημιτελικής φάσης του Carabao Cup, επικρατώντας «σβηστά» με 2-0 και πλέον έχει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.
Οι «μπλε», που ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, άνοιξαν νωρίς το σκορ εκμεταλλευόμενοι τα μαζεμένα λάθη της άμυνας των αντιπάλων τους και στη συνέχεια άφησαν τους Τανγκάνγκα και Ντέιβις να κάνουν όλη τη δουλειά, σε ένα αυτογκόλ για… Όσκαρ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Με το 2-0, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έχει τεράστιο πλεονέκτημα για να πάρει την πρόκριση στον τελικό και λόγω της εικόνας της αλλά και λόγω της παράδοσης στο συγκεκριμένο θεσμό.
Από τις 30 ομάδες που επικράτησαν με διαφορά δύο γκολ στο πρώτο σκέλος της ημιτελικής φάσης του EFL Cup (Carabao Cup), μόλις μία δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Τρανμίρ κόντρα στην Άστον Βίλα το 1994, με τους «χωριάτες» να γνωρίζουν την ήττα με 3-1 στην πρώτη αναμέτρηση όμως να ισοφαρίζουν στην έδρα τους και να παίρνουν εν τέλει την πρόκριση στα πέναλτι.
Η Τσέλσι, μαζί με την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε θα έχει για σύμμαχο και την παράδοση στον επαναληπτικό κόντρα στην Τότεναμ, ενώ τα «σπιρούνια» θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να επαληθεύσουν την εξαίρεση στον κανόνα.