Ο Τιάγκο Σίλβα θα παραμείνει κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ μέχρι το 2023, αφού οι ΄΄Μπλε’’ ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου του γι’ ακόμα έναν χρόνο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ ανταμείφθηκε για την εξαιρετική περσινή του χρονιά όταν και αποτέλεσε βασικότατο γρανάζι της καλοκουρδισμένης μηχανής του Τούχελ, η οποία έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης και αντεπιτέθηκε στο δεύτερο μισό της Premier League.
Οι οπαδοί της Τσέλσι πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτήν την εξέλιξη συνυπολογίζοντας το σερί κατακτήσεων που έχει χτίσει ο Σίλβα πάνω από δέκα χρόνια τώρα. Πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν 2010-2011 δεν υπάρχει αθλητική χρονιά που να μην έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα τρόπαιο.
Οι βάσεις του εντυπωσιακού αυτού στατιστικού μπήκαν στην Ιταλία με τα χρώματα της Μίλαν. Τη δεύτερη χρονιά του στο Μιλάνο (2010-2011) στέφθηκε πρωταθλητής, λαμβάνοντας και μια προσωπική διάκριση αφού ψηφίστηκε και καλύτερος αμυντικός της Serie A. Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε με τον ίδιο πετυχημένο τρόπο ατομικά και συλλογικά, αφού πρόσθεσε και το Ιταλικό Super Cup στην κατοχή του.
Από τη σεζόν 2012-2013 ο Τιάγκο Σίλβα έγινε κάτοικος Παρισίου και κατέκτησε σχεδόν κάθε εγχώριο τίτλο που διεκδίκησε. Ο Βραζιλιάνος έγινε βασικότατο στέλεχος της άμυνας της Παρί Σεν Ζερμέν και πρόσθεσε στην συλλογή του 7 πρωταθλήματα Γαλλίας, 5 εγχώρια Κύπελλα και 6 συνολικά Super Cup της χώρας.
Ακόμα και τη σεζόν 2016-2017 που η Μονακό τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και έσπασε το σερί των Παριζιάνων, ο Σίλβα δεν έμεινε χωρίς τίτλο αφού η ομάδα του πήρε τόσο το Super Cup, όσο και το Κύπελλο.
Στο μεταξύ κέρδισε και ένα τρόπαιο σε εθνικό επίπεδο αφού τη σεζόν 2018-2019 στέφθηκε πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής με την Βραζιλία.
Το σερί δεν σταμάτησε ακόμα και όταν πήρε μεταγραφή στο καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό, ομολογουμένως, πρωτάθλημα του κόσμου.
Την περσινή σεζόν 2020-2021 η Τσέλσι αν και έμεινε στην 4η θέση της Premier League και έχασε στον τελικό του FA Cup από τη Λέστερ, δεν έμεινε άτιτλη. Δε θα μπορούσε άλλωστε και ο ίδιος ο Σίλβα να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Η πορεία και η κατάκτηση του Champions League είναι γνωστή σε όλους και ο Βραζιλιάνος αμυντικός επέκτεινε με το τρόπαιο αυτό, το εντυπωσιακό του σερί.
Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η σεζόν που διανύουμε (2021-2022) αφού οι ‘’Μπλε’’ κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο, το Ευρωπαϊκό Super Cup απέναντι στη Βιγιαρεάλ.
Ο Τιάγκο Σίλβα μεγαλώνει, η ποιότητα παραμένει και η Τσέλσι ελπίζει ότι όσο θα τον έχει θα κατακτά κάτι μαζί του.