Η Μπαρτσελόνα για περισσότερη από μία ώρα παιχνιδιού βρισκόταν μπροστά στο φάσμα ενός ταπεινωτικού αποκλεισμού από την Λινάρες, όμως στο τέλος βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με το 1-2 και την πρόκριση.
Για να καταλάβει κανείς πόσο ζόρικα ήταν τα πράγματα, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο έξαλλος Τσάβι έκανε τρεις αλλαγές με νόημα.
Έξω οι Ρίκι Πουτς, Αραούχο, Ακοματς, μέσα οι Πικέ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Πικέ. Ο Καταλανός δεν περίμενε λεπτό περισσότερο να αλλάξει δραστικά τα πάντα, η εικόνα της Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος μύριζε… ταπεινωτικό αποκλεισμό.
Η Λιναρες -ομάδα τρίτης κατηγορίας- είχε κάνει το 1-0 με τον Ούγκο Ντίαθ, είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και παίζοντας στο «κλουβί» της με τον κόσμο στο πλευρό της, είχε βάλει τις βάσεις για ένα ιστορικό βράδυ.
Στο τέλος της ημέρας όμως, η διαφορά κλάσης μίλησε. Ο Ντεμπελέ ισοφάρισε σε 1-1 (63’) με ωραίο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, όμως για να έρθει τελικά η ανατροπή, η Μπαρτσελόνα τα χρειάστηκε.
Στην επόμενη φάση, το γκολ του Ούγκο Ντίαθ ακυρώθηκε ως οσφάιντ και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ο Γιούτγκλά έκανε το 1-2 (69’) για τους Καταλανούς που όμως υπέφεραν ως το τέλος.
Το δοκάρι έσωσε τον Νέτο που έκανε λάθος εκτίμηση σε σέντρα – σουτ του Καραθέδο (75’), ο οποίος λίγο πριν το τέλος είχε άλλη μία μεγάλη στιγμή για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, σε ένα εφιαλτικό βράδυ για την Μπαρτσελόνα, που βρήκε όμως τον τρόπο να πάρει αυτό που ήθελε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa Del Rey.