Όταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ υπέγραψε στη Μπαρτσελόνα το 2017, προερχόμενος από μια εντυπωσιακή σεζόν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες και όλοι περίμεναν ότι θα έκανε… εκτόξευση με τους μπλαουγκράνα. Κάτι οι αρκετοί τραυματισμοί που αντιμετώπισε, κάτι τα ζητήματα νοοτροπίας του δεν του επέτρεψαν να φτάσει εκεί που όλοι περίμεναν.
Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Καταλανούς, προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αλλά με μειωμένες αποδοχές, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για να εγγραφεί στο μητρώο της La Liga ο νεοαποκτηθείς, Φεράν Τόρες. Ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να συγκινείται ιδιαίτερα και δεν κάνει καμία “έκπτωση” στα θέλω του, εμμένοντας στις απολαβές του.
Αυτό φέρνει τον διεθνή Γάλλο επιθετικό στην πόρτα της εξόδου, καθώς δεν υπάρχει στον ορίζοντα η διάθεση από την πλευρά του να ρίξει νερό στο κρασί του, ούτε η Μπαρτσελόνα να του δώσει τα ίδια χρήματα που παίρνει τώρα. Η Γιουβέντους καραδοκεί για να τον κάνει δικό της, ενώ περιμένουν και άλλες ομάδες στη γωνία, με τον Ντεμπέ να φαίνεται πως θέλει να αλλάξει περιβάλλον.