Η ΑΕΛ ανακοίνωσε νωρίτερα την αποχώρηση του Αντρέ Τσάβες. Ο Αργεντινός είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που βλέπει την πόρτα εξόδου μετά τον Άντονι Γεωργίου. Αν συνυπολογίσουμε τους Βοζίνια και Μάζουρεκ που στην ουσία οι πληροφορίες τους θέλουν στην πόρτα εξόδου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, τότε πιθανότατα έχουμε μπροστά μας την τετράδα των αποχωρήσεων του Ιανουαρίου.

Αυτό που έβγαινε προς τα έξω είναι ότι η ΑΕΛ θα κινηθεί για τερματοφύλακα, επιτελικό μέσο και εξτρέμ, στο παρών στάδιο χωρίς να αποκλείεται να γίνει και τέταρτη κίνηση τελικά. Η αποχώρηση του Τσάβες πιθανότατα να φέρει και τέταρτη κίνηση,  όχι κατά ανάγκη στην επίθεση, αλλάζοντας έτσι και το μεταγραφικό πλάνο.

Στην ΑΕΛ θέλουν να προχωρήσει ο προγραμματισμός για τον Ιανουάριο και η ομάδα να έχει σύντομα τους νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Ήδη άνοιξε ο δρόμος για την απόκτηση του Μέγιερι καθώς έμεινε ελεύθερος, ενώ η επιστροφή του Μπαλντέ στην Κύπρο θα φέρει και τις οριστικές εξελίξεις με την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή στην Λεμεσό.