Ο Άξελ Τουανζέμπε αποτελεί τη πρώτη προσθήκη για την Νάπολι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά και αγγλικά ΜΜΕ, οι παρτενοπέι ήρθαν σε οριστική συμφωνία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα εντάξουν στο δυναμικό τους εντός των προσεχών ημερών τον Άγγλο αμυντικό με ρίζες από το Κονγκό, που στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός από τους κόκκινους διαβόλους στην Άστον Βίλα.
Η μετακίνηση του παίκτη στον ιταλικό Νότο θα γίνει με ένα οικονομικό αντάλλαγμα της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ, με τις Νάπολι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έχουν ακόμα καταλήξει σε κάποια συμφωνία για τον 24χρονο στόπερ μετά τη λήξη του δανεισμού του στο φινάλε της σεζόν.
Σημειώνεται πως ο Τουανζέμπε έχει αγωνιστεί φέτος σε 11 ματς τους βίλανς, 9 για την Premier League και 2 για το League Cup, με τους Ιταλούς ρεπόρτερ να κάνουν λόγο για τον παίκτη που επέλεξε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι για να κλείσει το κενό που είχε στο κέντρο της άμυνας μετά τη επιστροφή του Κώστα Μανωλά στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό.