Τεράστιο διπλό μέσα στο Σέλχαρστ Παρκ πέτυχε η Γουέστ Χαμ επικρατώντας με 3-2 της Κρίσταλ Πάλας που για ακόμη μία αναμέτρηση  «πλήρωσε» την κακή αμυντική της λειτουργία. Τα «σφυριά» πέτυχαν και τα τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, οι «αετοί» μείωσαν στο ένα γκολ λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης όμως δεν ήταν αρκετό για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες να παίρνουν μεγάλο τρίποντο που τους φέρνει μία ανάσα από την τέταρτη θέση και την Άρσεναλ.
Η Γουέστ Χαμ γνώριζε πως η αποστολή της στο Σέλχαρστ Παρκ δεν θα ήταν καθόλου εύκολη, με την Κρίσταλ Πάλας να είναι πολύ αποδοτική και μαχητική στα εντός έδρας παιχνίδια της τη φετινή σεζόν.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς πως δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Σλουπ από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δοκάρι του Φαμπιάνσκι.
Μετά από ένα 10λεπτό υπεροχής των «αετών», οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα και μάλιστα λίγο έλειψαν να σκοράρουν στο 13ο λεπτό, όμως ο Γκουαΐτα πραγματοποίησε εκπληκτική «τριπλή» απόκρουση στις προσπάθειες των Αντόνιο και Μπενράχμα.
Η Γουέστ Χαμ ανέβασε ρυθμό, κυριάρχησε στο γήπεδο και μάλιστα τιμώρησε την κακή αμυντική λειτουργία της αντιπάλου της. Στο 22’, ο Αντόνιο «βρέθηκε» στην πλάτη της άμυνας της Πάλας και με ωραία προβολή έγραψε το 1-0 για τα «σφυριά» ενώ 3 λεπτά αργότερα, ο Λαντσίνι με μία εντυπωσιακή ενέργεια, απέφυγε τους αντιπάλους του και με εκπληκτικό τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη των πρώτων 45’, ο Μιλιβόγεβιτς «βρήκε» τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την παράβαση. Ο Λαντσίνι νίκησε τον Γκουαϊτα από τα 11 βήματα, έκανε το 3-0 και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη των «σφυριών» στο Σέλχαρστ Παρκ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος να μειώσουν στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι και την οπισθοχώρηση της Γουέστ Χαμ, όμως οι επιλογές τους στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Στο 55’ ο Εντουάρντ αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από το παράλληλο γύρισμα του δραστήριου Αγιού ενώ πέντε λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Ματετά κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι.
Ο Πατρίκ Βιεϊρά πέρασε στο παιχνίδι τον Μάικλ Ολίσε για να συνεισφέρει στο επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων και αυτός παραλίγο να γίνει ο «λυτρωτής» για την ομάδα του. Στο 83ο λεπτό σέρβιρε το γκολ στον Εντουάρντ για το 3-1 ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε ο ίδιος τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ωστόσο, οι «αετοί» δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να κερδίσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, με τη Γουέστ Χαμ να παίρνει τεράστιο «διπλό» μέσα στο Σέλχαρστ Παρκ και να φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την 4η θέση και την Άρσεναλ.