Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Τότεναμ δεν θα καταφέρει να πάρει το «διπλό» στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», ο Ντάβιντσον Σάντσες φρόντισε να διαψεύσει τα προγνωστικά και την… κλεψύδρα (0-1). Σκόραρε στο 96’, λύτρωσε την ομάδα του και έδωσε στον Αντόνιο Κόντε έναν ακόμη λόγο να χαρεί το ιστορικό ρεκόρ του στον πάγκο των «spurs»!
Ήταν δεδομένο για την Τότεναμ, γνωρίζοντας και το αποτέλεσμα της Άρσεναλ, πως θα έκανε τα πάντα για να κερδίσει την Γουότφορντ. Την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι που μετρούσε 8 ήττες και δύο ήττες σε 10 αναμετρήσεις, έχοντας δεχθεί γκολ σε όλες.
Σαφώς και η Γουότφορντ δεν θα παραδινόταν εύκολα, θέλοντας να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα, αλλά το κίνητρο της Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε έμοιαζε μεγαλύτερο.
Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, οδηγηθήκαμε σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ματς που επιβεβαίωσε και τις προσδοκίες μας, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ιδιαίτερα και να δικαιώνονται στο 96’ με τον Σάντσες!
Αναλυτικότερα, η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς έλαβε χώρα στο 19ο λεπτό, με τον Κέιν να μην μπορεί να κερδίσει από κοντά τον Μπάχμαν, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο 27’ με τον Ρεγκιλόν, το σουτ του οποίου αποσόβησε ο γκολκίπερ της Γουότφορντ.
Ακολούθησε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία για την Τότεναμ στο 31’ με τον δραστήριο αρχηγό της, ενώ το 0-0 του πρώτου μέρους έμοιαζε «άδικο» για το σύνολο του Αντόνιο Κόντε, που παρουσιάστηκε πιο παραγωγικό, αλλά όχι το ίδιο αποτελεσματικό, σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις.
Κάπως έτσι, η Γουότφορντ ξεκίνησε το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της, βλέποντας όμως τον Ντένις να αντικαθίσταται από τον Ζοάο Πέδρο.
Το πρόβλημα ήταν σοβαρό αλλά η ιταλική… τακτική του Ρανιέρι εξακολουθούσε να λειτουργεί εξαιρετικά, συνεπικουρούμενη βεβαίως και από αρκετή δόση τύχης. Ο Ρεγκιλόν δεν ευστόχησε στο 50’, ο Κέιν στην συνέχεια το ίδιο και ο Σον στο 68’ είδε τη σέντρα-σουτ του Έμερσον να μην καταλήγει στα δίχτυα, παρά την υπερπροσπάθεια του Κορεάτη να φτάσει στην μπάλα.
Η στιγμή που συνοψίζει όμως καλύτερα όσα έλαβαν χώρα στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» πραγματοποιήθηκε στο 72’. Εκεί που ο Σον σούταρε πριν πέσει η μπάλα στο έδαφος, στην προσπάθεια του Λούκας Μόουρα, αλλά ο Μπάχμαν αντέδρασε και πάλι εξαιρετικά.
Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το 96’, με μία διακοπή να μεσολαβεί για θέμα υγείας ενός φίλου των γηπεδούχων, αλλά σε «νεκρό χρόνο» οι φιλοξενούμενοι λυτρώθηκαν, χάρη στο φάουλ του Σον και την κεφαλιά του Σάντσες από την μικρή περιοχή.
Ταυτόχρονα, ο Αντόνιο Κόντε είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Τότεναμ που δεν χάνει στα 8 πρώτα του ματς στην Premier League, σημειώνοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό «διπλό» που τον φέρνει πιο κοντά στην τετράδα (-2 με δύο ματς λιγότερα).