Σε νέα βάση μπαίνει η σύνθεση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ. Με γραπτή δήλωση ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Νικ Νικολάου παραθέτει τις λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτή τη διαφοροποίηση, αφήνοντας αιχμές προς τον ΠΑΣΠ.
Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΚΟΠ:
Γραπτή δήλωση του Νίκου Νικολάου, Αντιπροέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σε σχέση με τη λειτουργία και τη σύνθεση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ.
«Με την ιδιότητα μου ως Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και ως Πρόεδρος της Επιτροπής επαφών της ΚΟΠ με φορείς όπως ο ΠΑΣΠ, ο Σύνδεσμος Προπονητών και ο Σύνδεσμος Παρατηρητών,  συμμετείχα στις συζητήσεις με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών για τους κανονισμούς και τον τρόπο σύνθεσης της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ.
Ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής και ο τρόπος επιλογής των Μελών που θα την αποτελούν, συμφωνήθηκε εδώ και ένα περίπου χρόνο με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.
Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΚΟΠ και ΠΑΣΠ για τα θέματα της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως τους ποδοσφαιριστές αφού ικανοποιήθηκαν αιτήματα τα οποία αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του συνδέσμου τους και της Ομοσπονδίας.
Με τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν, απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες προσφυγής των ποδοσφαιριστών σε περιπτώσεις οικονομικών διαφορών με τα σωματεία  τους και επίσης, μειώθηκε ο χρόνος εκδίκασης καθώς και το κόστος,  αφού αναγνωρίζεται η λειτουργία της Επιτροπής  Επίλυσης Διαφορών στην Κύπρο, στη βάση των κανονισμών που εγκρίθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου FIFA.
Ως ΚΟΠ, ενημερώσαμε γραπτώς στις 5 Οκτωβρίου τον ΠΑΣΠ να ορίσει τους εκπροσώπους του στην Επιτροπή, χωρίς όμως να πάρουμε οποιαδήποτε απάντηση.
Στις 30 περασμένου Νοεμβρίου και αφού εν το μεταξύ, ακόμη δεν είχαμε πάρει  οποιαδήποτε απάντηση,  στείλαμε εκ νέου επιστολή στον ΠΑΣΠ, ενημερώνοντας τον πως αν δεν ορίσει τους εκπροσώπους του στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών, θα αποταθούμε στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, όπως προνοούν οι κανονισμοί μας, για να ορίσει αυτός τα μέλη της Επιτροπής.
Η απάντηση του ΠΑΣΠ ήταν μια επιστολή στην οποία γινόταν αναφορά σε άλλα ζητήματα, άσχετα με το θέμα της σύνθεση της Επιτροπής.
Σε νέα μας επιστολή στις 3 Δεκεμβρίου 2021 ζητήσαμε εκ νέου από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών να ορίσει τους εκπροσώπους του στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και ακολούθως, να καθοριστεί μεταξύ μας συνάντηση για συζήτηση όλων των θεμάτων που αναφέρουν στην επιστολή τους.
Λόγω του ότι ο ΠΑΣΠ δεν έχει ορίσει ακόμη τους εκπροσώπους του στην Επιτροπή, αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να μην εκδικάζονται.
Οι πλείστες Ομοσπονδίες μέλη της UEFA έχουν τη δική τους Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών οι οποίες εκδικάζουν τα ζητήματα που προκύπτουν στις χώρες τους μεταξύ ομάδων και εργοδοτουμένων τους. Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δεν μπορούμε να είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα και ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε, εφαρμόζοντας αυτά που προνοούν οι κανονισμοί μας.
Εκφράζω τη λύπη μου που για τέτοια σοβαρά ζητήματα για τα οποία υπήρξε συμφωνία πριν από ένα περίπου χρόνο μεταξύ ΚΟΠ και ΠΑΣΠ, να γίνεται σήμερα δημόσια συζήτηση η οποία κάθε άλλο παρά ωφέλιμη είναι».