Ήταν τέλη Νοεμβρίου (27 του μήνα για την ακρίβεια), όταν η Ομόνοια, ανακοίνωνε ότι: «Ο Έκτορ Γιούστε έχει υποστεί οξεία ρήξη κοιλιακού τοιχώματος και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση του προβλήματος. Εκτιμάται ότι θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 4-6 εβδομάδες». Είχε τραυματιστεί στο παιγνίδι με τον Άρη στο ΓΣΠ (21/11).
Περίπου πέντε εβδομάδες μετά, ο Ισπανός φαίνεται να μετράει αντίστροφα για επάνοδο του στην αγωνιστική δράση. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν μάλιστα ότι ίσως προλάβει και τον αγώνα με την Πάφο (5/1/22)! Αυτό φυσικά είναι κάτι που θα διαφανεί μέσα από τις επόμενες προπονήσεις, αλλά είναι σημαντικό που ο Γιούστε επιστρέφει σε μια χρονική περίοδο, που η Ομόνοια αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, είτε με απουσίες παικτών λόγω Κόπα Άφρικα, είτε με τιμωρίες λόγω καρτών.
Θυμίζουμε ότι στην πολύ δύσκολη και επικίνδυνη έξοδο στην Πάφο, θα απουσιάζει ο Λανγκ λόγω καρτών και θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρει ο Γιούστε να είναι διαθέσιμος, ενώ δεν υπολογίζονται οι Σέχου, Ουζόχο και Μπασιρού.
Οι «πράσινοι» μετά την άδεια που είχαν πάρει, επιστρέφουν αύριο Παρασκευή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο «Ηλίας Πούλλος», για να επαναρχίσουν την προετοιμασία τους. Θα γίνουν τα απαραίτητα τεστ λόγω κορωνοϊού, κάτι πάντως που γίνεται πολύ τακτικά στην Ομόνοια. Αναμένονται όμως με αγωνία, μετά και την έξαρση του ιού και στην Κύπρο και στο εξωτερικό.