Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο και φυσικά δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση και ο χώρος του ποδοσφαίρου. Τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν καταγραφεί 39 (!) συνολικά κρούσματα σε εννέα από τις 12 ομάδες της Α’ κατηγορίας.
Αριθμός που… ηχεί σαν καμπανάκι στην ΚΟΠ, με δεδομένο μάλιστα ότι άλλες δυο ομάδες, το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια αύριο Παρασκευή αρχίζουν προετοιμασία και θα περάσουν από διαγνωστικούς ελέγχους, με το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και εκεί κρούσματα να είναι πολύ πιθανό (η μοναδική ομάδα που άρχισε προετοιμασία και δεν ανακοίνωσε κρούσματα είναι η Πάφος).
Ο αριθμός των ατόμων και κυρίως ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι θετικοί στον ιό, ίσως να αυξηθεί, αφού υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση του, σε ομάδες στις οποίες έχουν εντοπιστεί ήδη κρούσματα.
Δυο είναι τα πιθανά σενάρια. Είτε περιορίζεται η ΚΟΠ στις αναβολές εκεί που το επιτρέπει το πρωτόκολλο, είτε προχωρεί σε αναβολή όλης της αγωνιστικής (15ης) για να μην επηρεαστεί η συνέχεια, αφού αν αγωνιστούν κάποιες ομάδες και άλλες όχι, ίσως να μην είναι και το πιο δίκαιο…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τρία κρούσματα (δυο ποδοσφαιριστές)
ΑΕΚ: Έξι κρούσματα (ποδοσφαιριστές)
ΑΡΗΣ: Εφτά κρούσματα (πέντε ποδοσφαιριστές)ΑΠ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τρία κρούσματα (δυο ποδοσφαιριστές)
ΠΑΦΟΣ: –
ΑΠΟΕΛ: –
ΟΜΟΝΟΙΑ: –
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τρία κρούσματα (ποδοσφαιριστές)
ΑΕΛ: Τρία κρούσματα (δυο ποδοσφαιριστές)
ΔΟΞΑ: Έξι κρούσματα (πέντε ποδοσφαιριστές)
ΠΑΕΕΚ: Έξι κρούσματα (τέσσερις ποδοσφαιριστές)
ΕΘΝΙΚΟΣ: Δύο κρούσματα (ποδοσφαιριστές)