Ο υπουργός υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε πως όσοι αθλητές δεν εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, τότε θα τους απαγορευτεί η συμμετοχή ως το φινάλε της σεζόν.
Σκληρά μέτρα ώστε να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία και στον χώρο του αθλητισμού παίρνουν οι Ιταλοί. Όπως έκανε γνωστό μέσω δηλώσεών του ο υπουργός υγείας, οι αθλητές που δεν έχουν εμβολιαστεί (ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο 7μηνο) και δεν θα το πράξουν ως τις 10 Ιανουαρίου, τότε θα μπουν στον… πάγο και θα τους απαγορευτεί η συμμετοχή ως το φινάλε της σεζόν.
«Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα τους επιτρέπεται να παίξουν ξανά αυτή τη σεζόν. Η πανδημία είναι μια σκληρή κατάσταση και δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες θυσίες, αφού έχουμε κάνει πολλές τα δύο τελευταία χρόνια. Έχουμε κάνει σαφή διαχωρισμό με αυτό το διάταγμα μεταξύ αυτών που εμβολιάζονται και εκείνων που αποφασίζουν να μην το κάνουν. Ας μην ξεχνάμε ότι οκτώ στις 10 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες από ανεμβολίαστους.
Ελπίζουμε ότι και στα γήπεδα μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς είδαμε πάρα πολλούς οπαδούς πρόσφατα να μην φορούν μάσκες. Χρειαζόμαστε όλοι μαζί να κάνουμε αυτή τη θυσία. Άλλες χώρες κράτησαν πιο αυστηρή στάση κλείνοντας τα γήπεδά τους, αλλά πιστεύουμε ότι η μείωση στο 50% θα είναι αρκετή, εφόσον τηρούνται οι κανόνες», ανέφερε.
Πλέον αναμένεται η απόφαση του τι θα συμβαίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εάν δηλαδή θα απαγορευτεί η συμμετοχή ανεμβολίαστων ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν σε ομάδες άλλων χωρών και θα πηγαίνουν στην Ιταλία για ματς του Champions League, Europa League και Europa Conference League.