Η συνάντηση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ με τον Σωφρόνη Αυγουστή με θέμα τη μεταγραφική ενίσχυση Ιανουαρίου κατέληξε στην απόφαση ότι η όποια μεταγραφή γίνει, πρέπει να αφορά παίκτη ο οποίος θα μπει στην ομάδα για να τη βοηθήσει και όχι να γίνει μεταγραφή χάρις στη μεταγραφή.
Άρα λοιπόν, δύο είναι οι προϋποθέσεις. Είτε να αποικηθεί ποδοσφαιριστής που θα κάνει τη διαφορά και για τον οποίο θα καταβληθεί αν χρειαστεί σεβαστό χρηματικό ποσό, είτε ποδοσφαιριστής που θα κριθεί από τον προπονητή έτοιμος για να του δώσει επιπλέον λύση.
Συμφωνήθηκε επίσης, ότι «δεν καίγεται» η ομάδα να κάνει παραπάνω από μία ή δύο προσθήκες.
Ο Σωφρόνης θα ήθελε ένα καλό και γρήγορο αμυντικό και εκεί επικεντρώνει την προσπάθεια του. Δεν πρόκειται όμως να αποφασίσει αν δεν βρει τον κατάλληλο ενώ ταυτόχρονα, έχει στο μυαλό του και την επιλογή του Ζοάο Πέδρο, ο οποίος είναι στην κατηγορία των παικτών που μπορούν να βοηθήσουν αμέσως και παρά την ηλικία του.
Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος αγωνίστηκε φέτος σε 13 αγώνες με την Ακαντέμικα στη β΄κατηγορία Πορτογαλίας με τελευταία του συμμετοχή (βλέπε 79 λεπτά) στις 18 Δεκεμβρίου.
Αγωνίζεται επίσης σήμερα ( στις 22:00) η ομάδα του και ίσως να έχει εκ νέου συμμετοχή ο 35χρονος ποδοσφαιριστής.
Ο Ζοάο επιθυμεί να επιστρέψει στην Κύπρο και ζήτησε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν (βλέπε 5 μήνες) σε πολύ λογικά οικονομικά πλαίσια.
Εναπόκειται όμως στο Σωφρόνη να αποφασίσει και αν ζητήσει από τη διοίκηση την μεταγραφή αυτή, τότε θα γίνει.
Στο ΑΠΟΕΛ περιμένουν και την επιστροφή στις προπονήσεις, την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα, λαμβάνοντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα με τις εξετάσεις κορωνοϊού, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν ανεπιθύμητα συμβάντα.