Μετά την πρόσφατη επένδυση με την αγορά του Τάσου Δουβίκα, μεταξύ των εξεταζόμενων μεσοεπιθετικών επιλογών της Ουτρέχτης, κυρίως με ορίζοντα καλοκαιριού, βρίσκεται και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.
Δεδομένες και πολλές οι επιλογές των ολλανδικών ομάδων σε Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ταιριαστές, αποδοτικές, συμφέρουσες ως προς το κόστος, με – συνήθως – υψηλή αποδοτικότητα και ευκαιρία επικερδούς απόσβεσης. Με τις επιτυχίες μάλιστα των τελευταίων χρόνων, αλλά και το στιλ της Eredivisie το… πατροπαράδοτο κλισέ πως από το πρωτάθλημά μας φεύγουν/αξίζουν/παρακολουθούνται μόνο αμυντικοί, ειδικά για την Ολλανδία διαψεύδεται κατηγορηματικά με τόσους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς να σταδιοδρομούν εκεί.
Η Ουτρέχτη μια από τις τελευταίες ολλανδικές ομάδες που εμπιστεύτηκαν Ελληνα ποδοσφαιριστή, δαπανώντας το περασμένο καλοκαίρι ένα σεβαστό ποσό για την αγορά του Τάσου Δουβίκα από τον Βόλο. Και κατά πως φαίνεται, η «ούτρεγκ» δεν έμεινε στον διεθνή επιθετικό, αλλά συνεχίζει να τσεκάρει (τουλάχιστον) την εγχώρια αγορά. Σε περίοπτη λοιπόν θέση στη λίστα του ολλανδικού συλλόγου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 o Τάσος Χατζηγιοβάνης.
Το συμβόλαιο του διεθνή εξτρέμ με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, στις πρώτες, άτυπες διερευνητικές επαφές που έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών η απόσταση είναι μεγάλη, ενώ και ο ίδιος ο «Χάτζη» ποτέ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να δοκιμάσει εκτός των συνόρων. Το ολλανδικό πρωτάθλημα του ταιριάζει, πόσο μάλλον συνυπάρχοντας σε μια ομάδα με ακόμη έναν Ελληνα (και ομόσταυλο σε επίπεδο εκπροσώπησης) στο ρόστερ της.

Συμφωνία με ορίζοντα το καλοκαίρι
Η Ουτρέχτη γνωρίζει τα δεδομένα που υπάρχουν ως προς το στάτους του Χατζηγιοβάνη. Αμεσα, στην προσεχή δηλαδή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δεν αναζητά εξτρέμ, ωστόσο τα δεδομένα του ακραίου επιθετικού του Παναθηναϊκού – ηλικία, εμπειρία, αγωνιστικά χαρακτηριστικά, διεθνής – σε συνδυασμό με ότι την Πρωτοχρονιά ο 24χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός μπορεί να υπογράψει όπου επιθυμεί για να συνεχίσει την καριέρα του από το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά, συνθέτουν ένα δελεαστικό πακέτο για το ολλανδικό club.
Όχι όπως όλα δείχνουν με ορίζοντα Ιανουαρίου, αλλά κυρίως – αν και εφόσον αποφασιστεί και προκριθεί ως επιλογή ο Χατζηγιοβάνης από τους υπεύθυνους της Ουτρέχτης – δυνητικά μπορεί να γίνει μια κίνηση ώστε να επιδιωχθεί μια συμφωνία με τον Ελληνα εξτρέμ για το καλοκαίρι, χωρίς αυτονόητα σε μια τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός να καρπωθεί το παραμικρό.
Ανακεφαλαιώνοντας: η Ουτρέχτη γνωρίζει το στάτους του Χατζηγιοβάνη, γνωρίζει σε ποιο σημείο (δεν) βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του με τον Παναθηναϊκό, γνωρίζει την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να δοκιμάσει κάποια στιγμή στο εξωτερικό, το προσφερόμενο πακέτο του διεθνή μεσοεπιθετικού κρίνεται επαρκές, τόσο που παρότι δεν αναζητά παίκτη στη θέση του τον Ιανουάριο, υπάρχουν σκέψεις (και όχι μόνο) να μπει σε διαδικασία διεκδίκησης της υπογραφής του.