Μπορεί η Τσέλσι να πλήρωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια για να πετύχει την επιστροφή του στο Λονδίνο, όμως ο Ρομέλου Λουκάκου δυσκολεύτηκε αρχικά να προσαρμοστεί.
Ξεκίνησε καλά, σκόραρε στο ντέρμπι του Λονδίνου απέναντι στην Άρσεναλ, βρήκε δίχτυα και στην 4η αγωνιστική της Premier League απέναντι στην Άστον Βίλα αλλά… σίγησε!
Οι τραυματισμοί έκαναν την εμφάνισή τους και το «ντεφορμάρισμα» ήταν παρατεταμένο. Αν όμως ο Βέλγος, δεν έβρισκε τον εαυτό του στο επικείμενο ματς της Boxing Day, κόντρα στους «Βίλανς», πότε θα το έκανε;
Μετρούσε άλλωστε οκτώ γκολ απέναντι της σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε επίπεδο Premier League, ούσα η αγαπημένη του αντίπαλος. Ο Τόμας Τούχελ το γνώριζε και ο Ρομέλου Λουκάκου τον δικαίωσε!
Μπήκε στο 45’ του δευτέρου μέρους, άλλαξε τις ισορροπίες, έκανε το 2-1 και πήρε το πέναλτι, για το δεύτερο γκολ του Ζορζίνιο στο ματς, στις καθυστερήσεις!
Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και την Boxing Day μεσολάβησαν τέσσερις μήνες, με τον Λουκάκου να σκοράρει μόνο απέναντι στην Άστον Βίλα! Η αγωνιστική κατάσταση αλλοιώνεται, αλλά οι συνήθειες, δεν… αλλάζουν ποτέ!