Ήταν Αύγουστος του 2009, με την Premier League μόλις να ξεκινά και την Άρσεναλ να ταξιδεύει στο «Γκούντισον Παρκ» για να συναντήσει την Έβερτον. Στην σύνθεσή της βρίσκονταν ποδοσφαιριστές όπως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο Γουίλιαμ Γκαλάς και ο Αντρέι Αρσάβιν, ενώ η ενδεκάδα των «ζαχαρωτών» απαρτιζόταν μεταξύ άλλων από τον Χάουαρντ, τον Πιέναρ, τον Μπέινς και τον Λέσκοτ.
Τελικό σκορ; Νίκη με το ευρύ 1-6 για τους «κανονιέρηδες», με πέντε διαφορετικούς σκόρερ και ιδανικό ξεκίνημα για το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ. Έκτοτε, έχουν περάσει 12 χρόνια.
Ένα διάστημα στο οποίο η Άρσεναλ δυσκολευόταν μακριά από το σπίτι της, με την φετινή Boxing Day να της επιφύλασσε ένα ταξίδι στο «Κάροου Ρόουντ» κόντρα στη Νόριτς. Μία έδρα από την οποία είχε φύγει νικήτρια μόλις σε τρεις από τις τελευταίες 9 επισκέψεις της, την ώρα που τα «καναρίνια» ήθελαν διακαώς τη νίκη.
Ωστόσο η… Under-23 του Μικέλ Αρτέτα ήταν και πάλι εξαιρετική! Η Άρσεναλ βρήκε πέντε γκολ, καταγράφοντας 19 πλέον σε πέντε ματς και σηματοδότησε την μεγαλύτερη επικράτησή της από εκείνο το απόγευμα του Αυγούστου και έπειτα!
Η τέλεια εμφάνιση σε μία ιδιαίτερη ημέρα όπως είναι η Boxing Day, πράγμα το δίχως άλλο εντυπωσιακό…