Ο Σόμα Νοβότνι είναι ο πρώτιστος στόχος του Τιμούρ Κετσπάγια για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της Ανόρθωσης. Ο Ούγγρος σέντερ φορ συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Γεωργιανός τεχνικός και η ομάδα της Αμμοχώστου είναι διατεθειμένη να περιμένει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ευελπιστώντας ότι θα πάρει την θετική του απάντηση και φυσικά την υπογραφή του.
Στα «συν» της Ανόρθωσης το γεγονός ότι του προσφέρει φανέλα βασικού, κάτι που δεν έχει στην Μπόχουμ, στην οποία αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια ως αλλαγή και σύνολο… 73 λεπτά.
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα για να βρει χρόνο συμμετοχής, ενώ κι από τη δική της πλευρά, από τη στιγμή που δεν τον υπολογίζει, θα έλεγε ευχαρίστως το «ναι» για να διαβεί την πόρτα της εξόδου.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι α) να πείσει τον Νοβότνι να αφήσει τη Γερμανία για ένα κατώτερο πρωτάθλημα όπως είναι το δικό μας (με δέλεαρ τη θέση στην ενδεκάδα) και β) να τα βρουν οι δύο πλευρές στο οικονομικό.
Αυτά είναι τα δύο «κλειδιά» στην περίπτωση του Μαγυάρου σέντερ φορ. Ουδείς μπορεί να προδικάσει με βεβαιότητα το πότε θα προκύψουν σημαντικές εξελίξεις επί του θέματος, στην Ανόρθωση όμως είναι σίγουρο πως θέλουν να υπάρξουν άμεσα τα νεότερα, ώστε ο επιθετικός που θα αποκτηθεί να είναι διαθέσιμος από το ξεκίνημα του 20222…

Ανδρέας Βεντούρης