Η Ρεάλ δεν είναι ομάδα που κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει αναξιοποίητο το μεταγραφικό “παράθυρο”, όσον αφορά στην εκκαθάριση του ρόστερ της.
Ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ίσκο είναι δύο ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι στις 30 Ιουνίου, όμως βρίσκονται εκτός πλάνων του Κάρλο Αντσελότι και αποτελούν δύο από τους ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας. Γι’ αυτούς τους λόγους ο σύλλογος θα προσπαθήσει να τους διώξει μια ώρα αρχύτερα, αν βρεθεί ομάδα να τους… φορτώσει.
Το κλίμα για τους δύο παίκτες είναι πολύ βαρύ, αφού «κάθονται» στο συμβόλαιό τους εδώ και πολλές σεζόν. Η υπομονή έχει εξαντληθεί και μοιάζει απίθανο η Ρεάλ ακόμα και να αξιώσει χρήματα από κάποια ομάδα για να τους αφήσει να φύγουν τον Ιανουάριο.
Η περίπτωση του Μαρσέλο είναι τελείως διαφορετική. Ο αρχηγός των «μερένγκες» επίσης δεν υπολογίζεται σε αγωνιστικό επίπεδο και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, όμως αν επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα, θα υπάρξουν συζητήσεις για νέο συμβόλαιο. Ωστόσο, αν θέλει να αποχωρήσει, ο Ιανουάριος είναι μια ευκαιρία ακόμα και για να γυρίσει στην πατρίδα του, τη Βραζιλία, της οποίας η σεζόν αρχίζει τον Μάρτιο.
Μία τρίτη κατηγορία παικτών είναι αυτή που περιλαμβάνει τους Μαριάνο Ντίαθ, Λούκα Γιόβιτς και Εντέν Αζάρ. Οι τρεις επιθετικοί δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους «μερένγκες», όμως ο Αντσελότι τους θέλει στο ρόστερ, ως εναλλακτικές επιλογές. Σε περίπτωση που καταφθάσουν στα γραφεία ικανοποιητικές προτάσεις τον Ιανουάριο όμως, ο Ιταλός τεχνικός δεν θα έχει κανένα λόγο και οι παίκτες θα παραχωρηθούν, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τους Άλβαρο Οντριοθόλα και Μάρτιν Έντεγκααρντ.